Ghid de îngrijire a pielii uscate și sensibile

Cum să afli dacă pielea ta este uscată? Cum să îi oferi o îngrijire adecvată? Ce produse te vor ajuta să o menții tânără și frumoasă mult timp? Am pregătit un ghid pentru îngrijirea pielii uscate pentru a răspunde la cele mai frecvente întrebări!

 Tatiana Tsygankova, antrenor de produse Oriflame:

Pielea uscată suferă de lipsa de umiditate și grăsime naturală, de la naștere și în orice perioadă a anului. Aceasta este principala diferență dintre pielea uscată și deshidrată: uscarea este un simptom permanent al tipului de piele, iar deshidratarea este o afecțiune temporară care poate fi corectată".

 

 

 

Cum să afli dacă ai pielea uscată și sensibilă? Să facem un test simplu. Care din afirmațiile de mai jos sunt caracteristice pentru pielea ta?

  • Subțire și sensibilă;
  • Fără luciu uleios;
  • Pori aproape invizibili;
  • Nu suferă de acnee și erupții cutanate;
  • Se exfoliază deseori;
  • Reacționează cu roșeață la contact fizic;
  • Poate fi aspră la atingere;
  • Suferă de senzație de strângere;
  • Predispusă la semne timpurii de îmbătrânire.

Cu cât mai multe răspunsuri de da, cu atât mai probabil că pielea ta este uscată.

CARE ESTE MOTIVUL?

Cel mai adesea, pielea devine uscată din cauza anomaliilor în activitatea glandelor sebacee. Ele eliberează puțin sebum și, prin urmare, privează pielea de nutriția sa naturală și de bariera de protecție. Ca urmare pierde rapid umezeala și rămâne practic fără apărare împotriva influențelor factorilor negativi de mediu.

Există și alte motive:

1. Ereditatea. Pielea uscată poate fi determinată genetic.

2. Băile de soare frecvente. Lumina directă a soarelui usucă pielea și îi reduce imunitatea.

3. Program de îngrijire greșit. Produsele alese necorespunzător – de exemplu, care conțin alcool – provoacă deshidratarea pielii și modificările legate de vârstă.

CUM SĂ ÎNGRIJEȘTI PIELEA USCATĂ ȘI SENSIBILĂ?

1. Curățarea

Îndepărtează întotdeauna machiajul înainte de culcare (chiar dacă nu mai ai putere și îți dorești să dormi) și în nici un caz nu freca pielea cu discuri de bumbac. Pentru curățare, produsele cu texturi delicate și cremoase sunt cele mai potrivite, cum ar fi

gelul-cremă de curăţare pentru ten uscat/sensibil Optimals Hydra Care cu un complex natural de ingrediente. Îndepărtează ușor machiajul și impuritățile de pe piele și menține echilibrul natural al lipidelor pielii.

2. Tonifiere

Tonifierea regulată este esențială pentru îngrijirea pielii uscate. De ce? Cu cât pielea este mai curată cu atât mai bine absoarbe substanțele hidratante. Loțiunea tonică restabilește și funcțiile de protecție a pielii. Aplică puțină loțiune tonică pe un disc de bumbac și șterge fața imediat după curățare. Folosește loţiune tonică pentru ten uscat/sensibil Optimals Hydra Care. Nu conține alcool, tonifică și calmează pielea, îndepărtează impuritățile și urmele de machiaj.

3. Hidratarea

Folosește două tipuri de hidratare. Hidratarea creează o barieră invizibilă pe suprafața pielii care captează umezeala și împiedică evaporarea acesteia. Hidratarea la nivel extern poate fi asigurată de creme: cremă de zi calmantă pentru ten uscat/sensibil Optimals Hydra Care.

Hidratarea profundă leagă moleculele de umiditate din piele și creează condiții pentru regenerarea celulară. Serurile și măștile vor ajuta în acest sens.

4. Hrănire

Crema de noapte este responsabilă pentru hrănirea pielii uscate. Sarcina sa este de a satura pielea cu lipide, animoacizi și grăsimi, care sunt necesare pentru a menține echilibrul hidrolipidic și a restabili proprietățile protectoare ale pielii. Booster hrănitor pentru crema de faţă Optimals va ajuta să îmbunătățești efectul cremei. Adaugă doar câteva picături în crema de și sau de noapte și vei reda pielii catifelare, aceasta va deveni plăcută la atingere și hidrată.

LA CE SĂ ACORZI ATENȚIE:

  • Pielea uscată și sensibilă este deosebit de susceptibilă la fotoîmbătrânire. Folosește loţiune multi-protectoare de zi FPS 30 pentru toate tipurile de ten Optimals după îngrijirea de bază în fiecare zi, chiar și iarna: radiațiile UV dăunătoare pătrund chiar și prin norii denși și se reflectă pe zăpada albă.

  • Evită produsele care conțin ingrediente precum alcool, alcali, uleiuri minerale, agenți tensioactivi agresivi. Provoacă uscăciune, exfoliere, roșeață și senzație de etanșeitate. Ai grijă cu produsele care conțin argilă – atrag umezeala din piele.
  • Înlocuiește exfoliantele agresive cu produse cu AHA-acid pentru o exfoliere ușoară. Peeling-ul delicat este cel mai potrivit.

  • Caută în compoziția produselor antioxidanți care protejează pielea de radicalii liberi: vitaminele C, E , A, magneziu și seleniu, unele extracte din plante și pomușoare.

Text: