Primele semne ale îmbătrânirii: recunoaște și previne!

Cu înaintarea în vârstă pielea noastră se schimbă, ceea ce înseamnă că și nevoile sale se schimbă. Prin urmare, este atât de important să alegi produsele de îngrijire potrivite, astfel încât să poți face față în mod eficient primelor semne ale îmbătrânirii și să previi apariția acestora.

SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: DESHIDRATAREA

Ce se întâmplă

La 20 de ani te bucuri de o piele netedă, fermă, care strălucește de tinerețe. Dar, în timp, procesul de reînnoire a celulelor încetinește, pielea devine mai subțire, are un aspect tern, deshidratat. Din cauza încetinirii activității glandelor sebacee pielea devine mai uscată. Tranziția hormonală are loc și în timpul menopauzei – nivelul de estrogen scade, iar cantitatea de androgeni, dimpotrivă, crește. Prin urmare, pielea pierde mai multă „apă”.

Soluția

Deshidratarea este unul din semnele obișnuite ale îmbătrânirii, dar niciodată nu este prea târziu să oferi pielii tale mai multă umiditate! Hidratarea adecvată este esențială pentru a menține bariera sănătoasă a pielii. Alege o cremă de zi și de noapte pentru vârsta ta și folosește-o în fiecare zi. Cremele hidratante care conțin aminoacizi, antioxidanți, minerale și vitamine hidratează pielea și combat primele semne ale îmbătrânirii.

SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: RIDURILE

Ce se întâmplă

Soarele, timpul, genetica sunt factori ai îmbătrânirii. La 40 de ani pielea produce mai puțin colagen decât la 20 și, prin urmare, devine mai subțire, pierde fermitatea și elasticitatea. Dar nu doar acestea – stilul de viață este la fel de important! Lipsa somnului, fumatul, dragostea excesivă pentru dulciuri și dieta agravează starea pielii, provoacă apariția ridurilor și pierderea tonusului. Alimentația corectă și obiceiurile sănătoase sunt la fel de importante precum îngrijirea corectă a pielii.

Soluția

Cu toții știm că alimentația corectă te poate ajuta să arăți și să te simți minunat. Pielea, de asemenea, trebuie hrănită cu substanțe necesare – prin urmare, compoziția îngrijirii are o mare importanță. Antioxidanți, vitamine, minerale, aminoacizi – cu cât mai multe componente conține îngrijirea zilnică, cu atât rezultatul va fi mai bun! Atunci când alegi o cremă de noapte, acordă atenție produselor care hrănesc și restabilesc pielea. Aceste produse conțin acizi grași esențiali (de exemplu, Omega-3 și Omega-6) – refac bariera pielii, măresc elasticitatea și îmbunătățesc structura pielii.

SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: CEARCĂNELE

Ce se întâmplă

Dacă nu dormi suficient, îți place să mănânci alimente sărate, nu bei suficientă apă, lucrezi mult la computer – cearcănele și pungile de sub ochi nu vor întârzia să apară. Ele se datorează subțierii pielii și slăbirii capilarelor, respectiv, ochii par mereu obosiți.

Soluția

Desigur, merită să bei mai multă apă și să dormi cel puțin 8 ore, dar, în afară de acestea, merită să alegi o cremă de ochi care te va ajuta să reduci semnele îmbătrânirii și să protejeze pielea de daune. Cofeina din compoziția cremelor strânge și reduce pungile. Escina îmbunătățește micro circulația, întărește pereții capilari și luminează zona din jurul ochilor. Încearcă crema de ochi Optimals Age Revive cu escină din castan sălbatic. Se răcește la contactul cu pielea și oferă un efect răcoritor și de iluminare instantaneu!

SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: TEN TERN

Ce se întâmplă

Pe măsură ce îmbătrânim, textura pielii se schimbă, celulele moarte se acumulează pe suprafața pielii, iar tenul devine tern. E timpul să ne concentrăm pe exfoliere!

Soluția

Folosește măști sau exfolianți o dată pe săptămână pentru a îndepărta impuritățile și a îmbunătăți textura pielii. Iar utilizarea zilnică a unui ser poate ajuta la combaterea matității. Produsele cu vitamina C, acizi AHA (de exemplu, lactici și glicolici), stimulează procesele regenerative în celule. Nu uita să citești cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare! Asigură-te că utilizezi protecție solară atunci când ieși afară pentru a-ți proteja pielea.

SEMN AL ÎMBĂTRÂNIRII: HIPERGMINETAREA

Ce se întâmplă

Hiperpigmentarea apare din cauza unui exces de melanină în piele. Se poate întâmpla cu orice tip de piele, la orice vârstă. Deși, pe parcursul vieții, o întâlnim mai des datorită faptului că pielea devine mai subțire și procesul de regenerare încetinește.

Soluția

Cel mai bun mod de a preveni hiperpigmentarea este protecția solară, deci asigură-te că utilizezi produse cu FPS. Iar pentru a elimina problemele existente, vor fi necesare ingrediente eficiente. Este timpul să ne orientăm din nou la antioxidanți – aceștia sunt extrem de eficienți în domeniul îngrijirii pielii. Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi și îmbunătățește fermitatea pielii prin restabilirea producției de colagen.

Ei nu sunt niciodată prea mulți! Verifică-ți trusa cosmetică – cei mai populari antioxidanți includ vitamina C, niacinamidă (vitamina B3), retinol (vitamina A), polifenol și flavonoizi. Unele flavonoide pot fi chiar mai eficiente decât vitaminele C și E!

Încearcă gama Optimals Age Revive pentru a combate și preveni semnele îmbătrânirii!