De ce este importantă îngrijirea scalpului?

S-au dus vremurile când se vorbea despre problemele scalpului doar în farmacii. Astăzi, oamenii încep să înțeleagă importanța sănătății scalpului – iar produsele de îngrijire a scalpului devin rapid cea mai nouă tendință de îngrijire a părului. Dacă vrei să ai un păr frumos și sănătos, află de ce trebuie să incluzi în rutina ta tratamentele pentru scalp.

Îngrijirea scalpului = păr mai sănătos

Știai că secretul unui păr sănătos începe cu scalpul tău? Chiar dacă de obicei te concentrezi maim ult pe părul care crește din el, scalpul este în esență piele, compusă din proteine și lipide similare. La fel ca pielea feței, poate deveni congestionată, uscată sau grasă – deoarece foliculii de păr se înfundă cu acumularea din producția de sebum și produsele de styling. Aceasta este adesea cauza numeroaselor probleme ale părului, de la mătreață la fire deteriorate, sensibilitatea scalpului și ruperea părului.

Așadar, îți poți pregăti baza pentru un păr frumos folosind produse de îngrijire a părului care promovează îngrijirea scalpului (salutăm noua gamă DUOLOGI!).

Îngrijirea scalpului reprezintă noua îngrijire a pielii

Ne răsfățam tenul cu o mulțime de seruri, creme și exfolianți. Dar se întâmplă adesea să ne neglijăm scalpul. Urmând modelul produselor de îngrijire a pielii, cele mai recente formule de îngrijire a părului au misiunea de a schimba acest lucru.

Pentru a-ți menține părul într-o stare de perfectă, ingredientele folosite anterior în îngrijirea pielii (de exemplu niacinamidă, acid hialuronic și acid salicilic) nu tratează doar părul, ci și scalpul. Rezultatele sunt incredibile: de la acidul salicilic care vizează mătreața prezent în Exfoliantul purificator anti-mătreaţă pentru scalp; la proteina de keratină care întărește părul deteriorat prezent în masca de păr hrănitoare Intense Repair și balsamul cu textură bogată.

Cum să-ți păstrezi scalpul sănătos

În primul rând, este important să ai o rutină de îngrijire a părului - pentru a oferi scalpului tău curățarea, reechilibrarea și hidratarea de care are nevoie.

Curățare

Curăță-ți regulat scalpul (minim de două ori pe săptămână), în mod corespunzător. Asta înseamnă să alegi un șampon care se potriveşte mai bine cu starea părului tău şi corectează orice problemă a părului în timpul curăţării. Indiferent dacă părul tău este deterioratfragil sau ai mătreațăexistă un șampon DUOLOGI specific care vizează diferitele probleme ale părului.

Hidratare

Aşa cum pielea are nevoie de hidratare, la fel are nevoie şi părul. Balsamul DUOLOGI ajută la hidratarea și hrănirea părului în funcție de textura acestuia: părul mediu spre gros iubește textura somptuoasă a balsamului cu textură bogată, în timp ce pentru părul fin sau subțire este mai potrivit balsamul cu textură lejeră pentru a păstra volumul părului.

Tratare

Părul și scalpul tău au nevoie de îngrijire suplimentară? În funcție de nevoile părului tău, există produse cheie pentru a-ți îmbunătăți rutina - gândește-te la acestea ca la serurile pentru față sau măștile săptămânale de exfoliere. Alege între loțiuni tonice puternice pe care le aplici direct pe scalp pentru a promova creșterea sănătoasă a părului și pentru a preveni ruperea acestuia, exfoliante pentru a-ți revigora scalpul sau o cremă de păr care ajută la îmblânzirea părului rebel și la amplificarea strălucirii, reducând în același timp vizibil vârfurile despicate.

Text: