Cum să minimizezi aspectul porilor

Porii vizibili pot apărea chiar și la 20 de ani – de fapt, aceștia indică primele semne de îmbătrânire a pielii! Pe măsură ce elastina și colagenul din piele își încetinesc procesul de reînnoire, porii încep să-și schimbe forma și să-și piardă structura. Rezultatul? Pori vizibil măriți. Iată ce trebuie să faci în privința lor.

CURĂȚARE

Gândește-te în felul următor: porii curați sunt mai puțin vizibili decât cei încărcați. Impactul lor vizibil nu rezultă din dimensiunea lor ci din consistența lor. Atunci când porii deschiși, încărcați cu uleiuri și celulele moarte oxidează, aceștia se transformă în coșuri nesuferite, care sunt, evident, vizibile.

O rutină de curățare aplicată dimineața și seara va înlătura uleiurile, machiajul și impuritățile acumulate în piele. Folosește un produs de curățare a pielii și continuă cu o loțiune tonică, pe care o aplici pe fața curată, cu ajutorul unor dischete de bumbac, pentru a înlătura ultimele urme de impurități și machiaj. Pentru un efect maxim, introdu în rutina ta și un dispozitiv de curățare a pielii; acesta este un mod eficient de a scăpa de impuritățile din straturile adânci ale pielii și este dovedit clinic faptul că minimizează aspectul porilor în doar câteva săptămâni.

MEDIUL

Soarele, poluarea, stilul de viață agitat, stresul și fumatul impactează aspectul pielii tale. Razele UV îți slăbesc structura pielii, iar porii își măresc dimensiunea, de aceea aplicarea zilnică a unui produs cu FPS reprezintă un pas esențial pentru menținerea unui aspect frumos al pielii. De asemenea, este important să te odihnești suficient. Și NU fuma – vorbim serios! Este nociv din toate punctele de vedere.

ACIZII

Fapt: porii nu se închid și se deschid. Însă celulele moarte îi încarcă și le mărește aspectul. Un produs exfoliant ce conține acid glicolic, acid salicilic, acizi alfa și beta hidroxi va curăța pielea în profunzime, pentru a înlătura celulele ce au ajuns la sfârșitul ciclului de viață. Încearcă serul NovAge Ecollagen, loțiunea tonică cu efect de catifelare NovAge sau crema regeneratoare de noapte NovAge True Perfection  – toate acestea includ acizi AHA. 

HIDRATARE

Dacă te confrunți cu o piele grasă, probabil că problema porilor este mai accentuată decât la persoanele cu alte tipuri de piele. Evită cremele grase de zi care îți încarcă porii și folosește, în schimb, creme lejere pentru hidratare. Și deși ai un ten gras, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la hidratare – cu cât este mai hidratat tenul, cu atât mai refăcute vor fi celulele, reducând astfel aspectul porilor și semnele de îmbătrânire a pielii. 

ACOPERIRE
Prin aplicarea unei baze de machiaj înainte de fondul de ten vei uniformiza textura pielii și vei reuși să ascunzi porii. În timp ce ingredientele hidratante pătrund în piele, baza de machiaj  va crea un strat protector ce va umple liniile fine și porii, pentru o finisare netedă. Este atât de simplu – trebuie doar să aplici baza de machiaj înainte de fondul de ten.

CAMUFLARE
Ai nevoie de rezultate instantanee? Atunci cu siguranță ar trebui să încerci Bază de netezire a porilor şi liniilor fine NovAge înainte de aplicarea machiajului.Se absoarbe ușor în piele și netezește pielea fiind o bază perfectă pentru machiaj. Adaugă deasupra fondul de ten așa cum o faci de obicei. Perfect!

Text: Foto: Kristine Wreyford