Bărbieritul fără iritație în 5 pași

Ani la rând îți începi ziua cu bărbieritul, produci mișcările obișnuite și, cu siguranță tehnica ta e perfectă deja. Produsele noi de bărbierit din seria ta preferată de îngrijire a pielii sunt un motiv excelent pentru a-ți dezactiva autopilotul și a-ți revizui rutina. Am adunat lifehacxk-uri pentru fiecare etapă. Încearcă și obține rezultatul perfect!

Înainte de a începe, îți vom reaminti că bărbieritul este un stres imens pentru piele. Da, la bărbați epiderma se recuperează mult mai rapid din cauza densității mai mari în comparație cu cea a femeilor. Da, fața se adaptează la efectele lamelor. Dar faptul este că: bărbieritul traumatizează pielea în fiecare zi, încălcând bariera de protecție naturală.

Nu se va recupera de sine stătător! Iritarea, uscăciunea și exfolierea te vor urmări până când îți vei alege mijloacele perfecte de îngrijire. Scopul tău este de a facilita alunecarea, de a crea un strat protector între piele și lame, și de a calma și accelera vindecarea după bărbierit.

În primul rând purificarea - și nici o scuză!

Sună banal, dar în timpul bărbieritului lipsa de pregătire presupune pregătirea. Spre eșec! Este important să îndepărtezi celulele moarte pentru a face suprafața pielii mai netedă. Îți recomandăm curățare NovAge Men: particulele exfoliante din compoziție nu doar curăță profund, ci și ajută în lupta împotriva firelor de păr îngropate.

Folosește doar un aparat de ras ascuțit.

În secolul 21, aparatul de ras rămâne, continuare cel mai scump și un produs de îngrijire personală ridicul supraevaluat. Totuși, acest lucru nu înseamnă că poți folosi aparatul de bărbierit cu o singură lamă până când aceasta nu ruginește. Un aparat de ras cu lame neascuțite trage firele de păr, deși ar trebui să le îndepărteze ușor. Iritarea și inflamația sunt garantate!

 

Arunca lama, dacă aceasta este uzată deja. În timpul și după bărbierit, clătește-o cu apă caldă - astfel îi vei prelungi durata de funcționare a acesteia.

Acționează!

Chiar dacă ești obosit sau te grăbești, nu te baza pe banda de săpun a aparatului și aplică gelul preferat de bărbierit. Favoritul nostru —  inovația de la NovAge[KJ3] . Gelul cu tehnologia Razor Glide formează un microfilm de protecție din polimeri solubili în apă, permite aparatului de ras să alunece pe piele fără tăieturi și iritații. 

 

Bărbieritul în sensul opus creșterii părului nu este mai eficient, însă este mai dureros și mai traumatizant. Doar că direcția poate fi diferită chiar și pe o parte a feței-de exemplu, pe obraz. Poți să identifici acest lucru cu ușurință dacă lași părul să crească timp de cel puțin câteva zile. Puteți face chiar și o hartă pentru ca să nu uiți!

 

Nu apăsa cu forță pe aparatul de ras - aceasta va perturba unghiul conceput de producător, sub care lama atinge pielea. Firele de păr nu vor fi tăiate sub rădăcină, iar pielea va primi traume inutile. Fă câteva mișcări cu aparatul de ras și oprește-te: dacă există mai multe lame în ea, e ca și cum ai mers prin același loc de mai multe ori.

 

Nu te grăbi să părăsești camera de baie.

Bărbieritul e gata – a venit timpul să îngrijești de pielea ta. Aplică NovAge : acesta va oferi 24 de ore de hidratare, va calma și va reumple pielea cu energie, va ajuta la evitarea uscăciunii și exfolierii, va crește viteza de regenerare. Chiar dacă lași din când în când o barbă, acest mijloc de îngrijire ți se va potrivi: gelul are grijă de firele de păr, le face mai moi, oferă un aspect sănătos și bine îngrijit.

 

Acum e gata! A rămas să aplici celelalte produse îngrijirii complexe NovAge , și ești gata să întâlnești o nouă zi cu piele proaspătă, sănătoasă și protejată.

Text: Foto: Oriflame