Cum să restabilești fermitatea pielii

Studiile arată că pierderea elasticității pielii se referă la principalele semne vizibile ale îmbătrânirii. Am stat de vorbă cu directorul Centrului de Cercetare a Pielii Dr. Alain Mavon despre cele mai eficiente metode de a scăpa de această problemă.

CE ÎNSEAMNĂ PIERDEREA ELASTICITĂȚII PIELII?

Cât suntem tineri, celulele țesutului conjunctiv – fibroblastele – produc colagen și elastină în cantități necesare pielii noastre pentru ca ea să fie netedă și fermă. Cu toate acestea, cu vârsta modificările fizice ale celulelor, precum și efectele nocive ale mediului, cum ar fi lumina soarelui, încetinește activitatea fibroblastelor și numărul acestora, în legătură cu aceasta sinteza de colagen și elastină scade. Ca urmare, pielea își pierde elasticitatea și se lasă.

CUM PUTEM REZOLVA ACEASTA?

Retinol

Retinol, sau vitamina A, are o mulțime de proprietăți anti-îmbătrânire, în special, acesta poate oferi efect de lifting asupra pielii. Retinolul este o componentă structurală a membranelor celulare și este responsabil de protecția antioxidantă a organismului, inclusiv a pielii, care drept rezultat arată și se simte mai tânără. Dar, așa cum menționează Dr. Mavon, unii oameni sunt sensibili la retinol, aceasta se manifestă sub formă de roșeață și iritație. 

Proceduri non-invazive

Tratamentele non-invazive sunt populare printre cei care își doresc să obțină un rezultat mai pronunțat, dar nu vor să apeleze la chirurg. Există o varietate de proceduri, inclusiv Thermage – metodă cu folosirea aparatelor ce constă în expunerea straturilor profunde ale pielii unei încălziri pe bază de radiofrecvenţă care stimulează producția de colagen. Dar, deoarece asemenea proceduri pot fi dureroase dr. Mavon nu este adeptul lor. „În timpul thermage colagenul poate fi supraîncălzit așa că nu este sigur că această procedură va avea efect pozitiv pe termen lung ”

AspartoLift

AspartoLift un derivat de acid aspartic ce se conține în cereale, semințe, nuci. Conform rezultatelor studiilor clinice, AspartoLift întinerește fibroblastele, crește flexibilitatea lor și stimulează producția de colagen. „Testele de laborator confirmă proprietățile puternice anti-îmbătrânire ale AspartoLift, restabilește proprietățile fibroblastelor pe care le aveau cu 20 de ani în urmă” – susține dr. Mavon. AspartoLift nu ere efecte secundare precum retinolul, dar pentru rezultate mai bune se recomandă de utilizat în îngrijirea complexă a pielii. Procură Ultimate Lift.

Masaj

Tratamentele SPA, care includ masaj, pot cu eficiență diferită să acționeze asupra pielii, restabilindu-i fermitatea. Masajul implică, de obicei, și mișcări dea lungul liniei maxilarului. Dr. Mavon susține că o astfel de procedură nu trebuie neapărat de făcut la un salon de masaj, o poți face si singur. „Exerciții pentru contractarea și relaxarea mușchilor feței pentru a stimula fibroblastelor și pentru a preveni pierderea elasticității. Această tehnică ajută pielea să-și păstreze fermitatea. Câteva minute de exerciții pe zi, plus tratamente de îngrijire cuprinzătoare – sunt secretul tenului întinerit”

Text: Foto: Shutterstock