Cum trebuie sa aveti grija de pielea uscata

Pielea uscata si usor iritata da adesea o multime de neplaceri. Dar, nu e motiv de panica! Va vom spune exact ce anume trebuie sa faceti astfel incat sa nu va mai faceti griji si sa va bucurati de un ten perfect.

Evitati dusurile fierbinti

La toata lumea ii place sa ia un dus fierbinte, dar el e - adevaratul dusman al pielii uscate. El distruge bariera de grasime naturala, care ajuta pielea sa retina umezeala si sa ramana neted, astfel incat e necesar sa fii moderat in toate, pornind de la temperatura apei si terminand cu timpul pe care il petreceti in dus.

Utilizati produsele de ingrijire potrivite

Pentru pielea uscata exista o mare de produse de ingrijire, astfel incat trebuie doar sa faca alegerea corecta! Acordati o atentie speciala produselor delicate de curatare si lotiunilor pe baza de vaselina si ingrediente naturale, cum ar fi glicerina. Lotiunile pe baza de apa, practic, sunt inutil pentru tenul uscat.

Remarca redactorilor: pentru a avea grija de pete uscate de piele, utilizati balsamul de protectie perfecta "Tender Care". Acesta contine vaselina, care elimina senzatia de uscaciune si hidrateaza pielea.

 

Alimenteaza-te sanatos
Pielea se poate hidrata nu numai dinafara, ci si in interior. Pentru aceasta in organism sunt necesari acizii grasi polisaturati Omega-3 ce contriubuie la reconstituirea barierei naturale de protectie a pielii si ajuta la ingijirea ei de interior.

Nu neglijati ingrijirea de noapte
Atunci cand toate acestea esueaza, exista o singura speranta - ingrijirea de noapte. Incepe procedura cu o baie lunga calda. Ramaneti in apa atat timp cat pielea de pe degete nu se increteste si nu incep sa semene cu o pruna. Iesiti afara din apa si tamponati pielea cu un prosop moale. Aplicati ulei de corp – nu economisiti, aplicati din abudenta (in seara asta nu are sens sa utilizati cea mai noua lenjerie de pat si camasa de noapte). Acum mergeti la culcare. O sa vedeti: dimineata pielea ta va avea cu totul si cu totul alt aspect si va veti simti complet diferit!

 
Text: Foto: Getty Images