Îngrijirea pielii deshidratate: 5 reguli

Te întrebi cum să reduci senzația de strângere și deshidratarea pielii? Am adunat câteva sfaturi pentru îngrijirea zilnică și protecția pielii – fă notițe!

Piele uscată VS deshidratată

Înainte de a trece la ghid și acțiuni, să înțelegem care este diferența dintre cele două. Pielea uscată se caracterizează prin tulburări ale producției de sebum, în timp ce deshidratarea este o afecțiune care se poate manifesta la orice tip de piele din cauza umidității insuficiente atât din exterior, cât și din interior. Acest tip include, de exemplu, pielea grasă – ea trebuie saturată cu umiditate de două ori mai activ.

Pentru o piele sănătoasă, este necesar un echilibru între uleiuri și apă. De asemenea, nu uita de rutina zilnică și de alimentația corectă – îngrijirea adecvată nu exclude aceste componente.

Evită curățarea excesivă

Da, în izolare și carantină am început să facem duș mai des în timpul zilei – această metodă de relaxare este într-adevăr una din cele mai eficiente, dar, din păcate, nu cea mai utilă. Faptul este că aburul și apa fierbinte privează bariera pielii de protecție naturală.

Încearcă să reduci timpul aflării în duș și baie – dermatologii recomandă nu mai mult de 10 minute.

Citește compozițiile

Produsele care conțin detergenți și parfumuri pot crește uscăciunea, așa că folosește un produs de curățare ușor sau cremos pentru a reține uleiurile naturale și a păstra umezeala în piele. Alege întotdeauna un produs de curățare fără alcool și aplică crema hidratantă direct pe pielea umedă, astfel încât să fie mai bine absorbită în epidermă.

Calitatea ingredientelor din cremele hidratante afectează pielea. Deci, cremele cu unt de shea, minerale, glicerină, acid hialuronic sau ceramide vor păstra mai bine umezeala și vor reduce uscăciunea.

Dacă pielea este predispusă la strălucire uleioasă cel mai bine este să folosești o cremă cu textură ușoară, concepută special pentru tenul mixt – nu numai că va hidrata, dar, va controla și producția de sebum.

Aplică FPS peste rutina zilnică de îngrijire a pielii pentru a proteja pielea, mai ales în perioadele calde ale anului.

Umezește... aerul!

În timpul pandemiei, am petrecut o parte semnificativă a timpului în patru pereți, și acum, când restricțiile sunt încă în vigoare în multe țări, merită să ne gândim să cumpărăm un umidificator. Când aerul este uscat în interior, acesta atrage literalmente umezeala din piele, perturbând bariera naturală.

O altă modalitate de a echilibra aerul sunt plantele de interior. Nu uita să uzi solul și să pulverizezi frunzele cât mai des: eliberează nu numai oxigen, ci și umezeala de care are nevoie pielea noastră.

Verifică garderoba

Toamna și iarna, protejează pielea de aerul rece și de schimbările de temperaturi pentru a evita îngustarea porilor, senzația de strângere și microfisuri. Vara nu uita de FPS și de pălării – o protecție suplimentară pentru pielea delicată a feței nu va strica. Ai grijă de pielea corpului, alegând țesături naturale – de regulă, ele permit să treacă mai mult aer și sunt plăcute pentru corp. Acordă preferință hainelor din bumbac, bambus, mătase, precum și tipurilor de lână moale (alpaca, cașmir, merino).

Stabilește o dietă

O întrebare atât de simplă și frecventă, dar pentru starea pielii este foarte importantă: beai suficientă apă? Norma zilnică recomandată este de opt pahare sau mai mult dacă ești activ/ă. Cu cât pierzi mai mult lichid, cu atât mai activ trebuie să-l completezi.

Având în vedere legătura dintre sănătatea pielii și ceea ce mâncăm, revezi dieta. De asemenea, poți „hidrata” corpul din interior cu consumul unei cantități mari de fructe și legume. În plus, merită să crești aportul zilnic de acizi grași esențiali pentru a întări bariera naturală a pielii. Adaugă în dieta ta și surse de Omega-3 și 6 (pește gras, nuci sau suplimenta alimentare).

Încearcă gama actualizată Optimals, care combate deshidratarea și umple pielea cu umiditate.