Cum să devii mai fericit

Chiar și cei care au avut o viață de succes, nu vor refuza să fie un pic mai fericiți. Propunem 10 moduri simple de ați îmbunătăți calitatea vieții chiar acum!

1. PRACTICĂ SPORTUL
Atunci când te antrenezi corpul tău produce endorfine – substanțe chimice care induc o stare de euforie și reduce durerea. De asemenea, în timpul practicării sportului scade nivelul hormonului de stres – cortizol – ca rezultat devii mai relaxat și mai fericit. 

2. DORMI SUFICIENT
Știai că emoțiile negative și pozitive corespund diferitelor zone ale creierului? Studiile arată că lipsa de somn duce la ceea că mintea este concentrată doar pe negativ, de aceea cu cât mai bine dormi cu atât mai pozitive vor fi gândurile tale și dispoziția mai bună. 

3. COMUNICĂ
Omul este o ființă socială. Chiar și introvertiții primesc plăcere de la comunicarea cu prietenii sau familia, de asemenea, statistica arată că oamenii sociabili sunt mai sănătoși și trăiesc mai mult. Deci, de ce să nu telefonezi un vechi prieten chiar acum?

4. FĂ BĂI DE SOARE

În zilele însorite corpul nostru crește producția neurotransmițătorului de serotonină, care este adesea numit hormonul fericirii. Tot ce trebuie să faci – o plimbare de 20 minute în aer curat!

5. ÎEȘI ÎN NATURĂ
Comunicarea cu natura – fie o plimbare în pădurea din apropiere sau grădina proprie – va schimba cu siguranță starea ta de spirit spre bine. Oamenii de știință afirmă că pentru a îmbunătăți vitalitatea e necesar de a contempla frunzele verzi. 

 

 

6. AJUTĂ OAMENII
Așa cum se spune, este mai bine să dai decât să iei, iar acest lucru este cu siguranță adevărat. Observațiile arată că persoana care dedică timpul său altor persoane sau împarte ceva cu cineva se simte mai fericit. 

7. CUMPĂRĂ IMPRESII ȘI NU LUCRURI
Este dovedit faptul că dacă ai cheltuit bani pe o nouă experiență sau noi impresii, acest lucru te face mai fericit, decât dacă ai procurat un lucru. De aceea, alegând între o pereche de pantofi noi și cina cu un prieten la un restaurant, un om fericit ar alege cina.  

8. ZÂMBEȘTE
Ați reaminti de ceva frumos și a zâmbi amintirilor – o modalitate dovedită de a îmbunătăți starea de spirit. Chiar dacă nu prea dorești să zâmbești, acest truc funcționează întotdeauna. 

9. MEDITEAZĂ

Practicarea regulată a meditației te scutește de stres și crește senzația de fericire. Pentru a începe să meditezi, este suficient să descarci aplicația sau să te înscrii la cursuri.  


10. MULȚUMEȘTE

Înainte de a merge la culcare, scrie trei lucruri pentru care ești recunoscător. Acestea pot fi lucruri mici sau evenimente semnificative. Alternativ poți împărtăși recunoștința cu un prieten sau partener – este o modalitate foarte bună de a îmbunătăți starea de spirit înainte de a merge la culcare, gândește-te la toate lucrurile bune care s-au întâmplat în această zi. 


Text: Foto: Getty Images