5 modalități de a fi mai sănătoasă și mai productivă la birou

Statul la birou pe durata întregii zile poate avea consecințe grave pentru sănătatea ta, dar există soluții! Iată 5 modalități de a-ți stimula sănătatea și productivitatea în cazul în care lucrezi la un birou!

1. STAI ÎN PICIOARE!
Statul în picioare arde cu 40% mai multe calorii, atenuează durerile de spate, reduce riscul creșterii în greutate și al bolilor cardiace. Potrivit studiilor, persoanele care stau jos mai mult de șase ore pe zi au un risc de mortalitate mai mare cu 37% în comparație cu persoanele care stau mai puțin de trei ore pe zi. Dacă nu ai deja unul, încearcă să găsești un birou cu înălțime reglabilă și străduiește-te să petreci cât mai mult timp posibil stând în picioare. 

2. GUSTĂRI BOGATE ÎN PROTEINE
În după-amiezile când ți se face brusc foame, este ușor să apelezi la cea mai simplă modalitate de a-ți stimula energia, care, să fim cinstite, este, de obicei, zahărul. Alungă senzația de foame și potolește-ți poftele de după-amiază cu gustări bogate în proteine care echilibrează cantitatea de zahăr din sânge și îți oferă senzația de sațietate și energia de lungă durată. Nucile, hummus-ul și legumele sau un smoothie însoțit de o lingură de Pudră proteică Wellness, acestea reprezintă niște opțiuni ideale!
3.  ÎMBUNĂTĂȚEȘTE FUNCȚIILE CREIERULUI
Este posibil ca menținerea sănătății creierului să nu se afle pe lista ta de priorități, dar ar trebui să fie! Lipsa activității fizice poate duce la depresie, probleme de memorie și abilități cognitive slabe. Pentru a evita aceste probleme, investește într-un supliment de Omega 3 cu performanțe ridicate care stimulează funcția creierului, îmbunătățește performanța mentală și reduce semnele de depresie. Omega 3 reduce, de asemenea, riscul bolilor cardiace, al obezității si al diabetului. Dacă trebuie să alegi un supliment, acesta este cel potrivit!

4.  EFECTUEAZĂ ÎNTINDERI ALE CORPULUI
Atunci când stai jos (sau, sperăm, stai în picioare) la biroul tău pe durata întregii zile, este posibil să experimentezi dureri și senzații de tensiune ale corpului din cauza lipsei de mișcare. Ai grijă de corpul tău și fă pauze pentru a-ți întinde mușchii și mișcă-te puțin pentru a îmbunătăți circulația și pentru a permite eliberarea de oxigen proaspăt către creier. Întinderea muschilor sporește energia, productivitatea și reduce rigiditatea, durerea și deteriorarea articulațiilor. Îți place yoga? Yoga la birou este minunată! 

5. VITAMINA D
Ți se pare dificil să obții o cantitate suficientă de vitamina d? Nu ești singura. Numărul crescut al locurilor de muncă în interior și utilizarea meticuloasă a loțiunilor cu FPS cauzează o adevărată epidemie de deficit al vitaminei D. Vitamina D este importantă pentru buna funcționare a sistemului imunitar, susținând sănătatea oaselor și prevenind depresia. Pentru a obține suficientă cantitate de vitamina D de la soare, zonele mai extinse ale pielii trebuie să fie expuse la lumina soarelui timp de cel puțin 15 minute între orele 11 și 15, ceea ce poate fi dificil de gestionat dacă lucrezi la un birou. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este luarea unui supliment de vitamina D, ca parte din regimul de zi cu zi!

Text: Foto: Oriflame, Adobe Stock