Ești fabuloasă și te menții în formă la orice vârstă!

Activitatea fizică regulată reprezintă piatra de temelie a stării de bine, indiferent de vârsta. Dar pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru suferă modificări, și devine necesar să ne ajustăm activitatea sportivă în mod corespunzător.

La 20+ 

Dacă ai un stil de viată sănătos și ești în formă în tinerețe, e foarte posibil să continui cu obiceiuri bune și mai târziu. Alocă cel puțin 30 de minute activităților sportive, de cel puțin 5 ori pe săptămână. Corpul tău e puternic la 20 de ani, însă tot este necesar să îți întărești musculatura prin activități de forță. Trainingurile de tip circuit reprezintă o modalitate extraordinară de a combina activitatea de tonifiere cu cea cardio. 

La 30+

La 30 de ani, metabolismul tău încetinește, și devine mai dificil să slăbești. E mai probabil ca, din cauza angajamentelor de familie sau de muncă, să nu mai ai la fel de mult timp, dar este, cu siguranță, important ca obiceiurile sportive să facă parte din activitățile tale zilnice. Încearcă să îți stabilești o rutină echilibrată de intervale de training de intensitate, combinate cu cele de forță. Mergi săptămâmal la cursuri de Pilates, care îți vor întări musculatura. 


”Cel mai probabil ai o familie și alte obligații de serviciu, dar nu trebuie să te abați niciodată de la rutina ta de fitness”




La 40+

La 40 de ani începi să te gândești serios la importanța unei stări de bine pentru viitor. Achiziționează-ți un pedometru și asigură-te că faci o plimbare de minimum 10 000 de pași în fiecare zi. Pe lângă exercițiile de cardio – cu o zi de pauză între – vei avea nevoi să incluzi și un antrenament de rezistență în programul tău. Dacă ești nerăbdatoare să ridici greutăți, îți recomandăm să mergi la un trainer personal sau să îți faci abonament la o sală – astfel vei elimina riscul de a te accidenta. 

 

La 50+

Multe femei trec prin schimbări hormonale după vârsta de 50 de ani, ce poate conduce la asimilarea de grăsime în zona abdomenului. Întreține-ți talia prin exerciții cu ajutorul mingilor de fitness sau mergi la cursuri de yoga și îți poți antrena mintea și corpul, simultan. Exercițiile cu gantere sunt ideale pentru a-ți proteja musculatura și încheieturile, venind în completarea antrenamentului de cardio. 

 

La 60+

La vârsta de aur, este important să acorzi o atenție deosebită oaselor. Corpul tău trebuie suspus provocărilor sportive, dar fără a-l epuiza. Înotul și gimnastica în apă sunt antrenamente cu impact redus, însă foarte eficiente pentur a-ți menține corpul tonifiat. În caz că suferi de dureri de articulații, ai putea sa încerci Nordic walking (plimbarea cu bățul de oraș). Este potrivit pentru oricine. Iar pentru echilibru – element esențial la această vârstă – Tai chi-ul, îți va îmbunătăți forța și flexibilitatea. 

Text: Foto: Oriflame E-Marketing Team