Ulei de păr și încă patru secrete pentru îngrijirea pe timp de noapte

Probabil ești deja obișnuită să folosești o cremă facială specială de noapte, și știi că noaptea ingredientele active pătrund mai bine în piele. Același lucru este valabil și pentru păr. Cum să te trezești cu un păr bine îngrijit și să reduci timpul pentru aranjarea acestuia? Să analizăm împreună!

1. Înlocuiește fețele de perne de bumbac cu cele de mătase
Dacă patul tău arată ca un câmp de luptă dimineața, articolul dat este pentru tine. Frecarea părului de țesătura de bumbac îl deteriorează: acesta devine uscat și fragil, electrizat, încâlcit, își pierde luciul. Pe când mătasea te ajută la menținerea, nu doar a aspectului sănătos, ci și a buclelor de la Hollywood: dacă te-ai culcat cu părul aranjat, dimineața vei arăta la fel ca o vedetă!

2. Piaptănă-te
Părul tău trece prin multe situații de stres în timpul zilei și, înainte de somn, este important să-l piepteni cum se cuvine - părul ușor încâlcit se poate transforma în încurcături dureroase peste noapte. Ia o perie cu peri denși și treci cu ea atent de la vârfuri la rădăcini. Încheie procedura masând ușor pielea capului: acesta poate fi efectuat, fie cu aceeași perie fie cu degetele mâinilor.

3. Aplică o mască 
Când părul tău trece prin situații de stres, aplică o mască obișnuită sau uleioasă și las-o pe noapte: dimineața va rămâne doar să clătești bine părul și să te bucuri de buclele catifelate. Cu toate că în acest caz va trebui să uiți de confort - mai bine e să acorzi atenție mijloacelor speciale pentru îngrijirea de noapte. Acestea nu se vor strecura pe pernă, nu le vei găsi pe toate așternuturile și pe soțul tău, iar dimineața nu va fi nevoie să le înlături de pe firele de păr - te vei trezi imediat cu părul pregătit pentru coafare. Oare ce poate fi mai practic?! Îndrăgim îngrijirea de noapte de la Eleo cu un complex de patru uleiuri prețioase: Argan, brusture, trandafir și Camelia. Textură ușoară și recuperarea completă în timpul somnului!

4. Usucă bine 
Nu se recomandă să mergi la culcare chiar și cu părul ușor umed - te vei trezi cu o păpădie pe cap. Persoanele cu un păr dens și cu firele rigide pot să nu observe o diferență, pe când ceilalți se vor alege cu un păr pufos și neascultător. Usucă bine părul și aplică îngrijirea, care nu va trebui apoi înlăturată — mai bine una specială, de noapte, pentru ca dimineața să te bucuri de un păr strălucitor. 

 

5. Menține volumul

În timpul nopții, părul își pierde forma, nici urmă a volumului perfect după uscarea de aseară.  Nu mai răbda asta! Strânge un coc în vârful capului pe noapte, iar dimineața desfă cocul: volumul se va păstra. Principalul lucru este să nu-l strângi prea strâns, pentru a nu perturba circulația scalpului. În loc de elastic, se va potrivi o țesătură, ca în copilărie, sau o eșarfă mică de mică. Îți dorești valuri spectaculoase fără styling fierbinte? Împletește cosițe pe noapte. Dacă intenționezi să utilizezi un șampon uscat, este mai bine, de asemenea, să faci acest lucru înainte de somn: șamponul va absorbi excesul de sebum și transpirație și te vei trezi cu rădăcini proaspete.

Text: Foto: Oriflame