8 obiceiuri sănătoase care sunt ușor de a le pune în practică

Să trăiești bine, însă fără limite? Desigur că poți!

Citiți sfaturile lui Matt Poll, bucătarul șef din Igelesa. Acesta e persoana care și-a schimbat modul de viață și a slăbit 60 kg. Dacă el a putut totul să schimbe,atunci de ce nu ai reuși și tu să faci acest lucru? 

1. ADAUGĂ VERDEȚURI
Începeți cu o salată! Legumele proaspete și verdețuri — tot ceea ce ai nevoie pentru a rămâne sătul și să nu depășești felul întâi.

2. … ȘI LEGUME
Imaginați-vă o farfurie de mâncare. Ce ai de obicei în ea? Cartofi fri, 2 pârjoale și o bucată de salată. Haideți să reluăm acest proces. Pentru o treime din farfurie am pus legumele, apoi boabele întregi (spre exemplu orez) și proteine (pește sau carne).

3. STABILEȘTE-ȚI REGULI
Există multe modalități clasice de a adăuga alimente fără gust, la prima vedere, în dietă. Nu-ți plac legumele fierte sau legumele sau gătite pe aburi? Ochiurile? Ei bine, nici nu trebuie. Adăugați-le la supă, tocană sau friptură. Gustos și nu vă înfurie.

4. FRESH SAU FROZEN? 
Ambele! Legumele proaspete, desigur, cea mai bună opțiune. O idee bună ar fi de a pune în congelator un pachet de legume congelate pentru situații de urgență. Acestea sunt, de obicei recoltate în timpul sezonului, și congelate rapid, astfel încât să păstreze cele mai multe substanțe nutritive.

5. BARBECUE PENTRU UN CORP SĂNĂTOS
Mâncărurile la grătar sunt iubite de toată lumea, dar senzațiile după e destul de geu. Încercați să gătiți nu numai carne, ci legume: dovlecei, sparanghel sau ciuperci. Stropești cu ulei, adaugi condimente și gata.

6. GUSTĂRILE
Castraveții, morcovul sau țelina sunt, de asemenea, alimente.Tăiați în felii mici, faceți hummus sau sos și puneți pe masă ca o gustare. Nu credeți, poate fi și delicios. Și oaspeții se vor bucura. Alte opțiuni: piper, broccoli sau mazăre verde.

7. CARTOFI
Cel mai simplu fel de mâncare și mâncare preferată a multor. Există însă și alternative sănătoase care sunt ușor de adăugat la regimul alimentar, de exemplu: morcovi, păstrăv sau cartofi dulci.

8. SPRE NOI AVENTURI! 
Obiceiul de a mânca într-un anumit fel vine din copilărie. Dar în timpul creșterii, există atât de multe opțiuni sănătoase și gustoase pe care probabil nici măcar nu le știți.. Piețele agricole, piețele de week-end, supermarketurile - mii dintre ele. Încearcă ceva nou! Cumpărați în fiecare săptămână un fruct sau  legume noi.Și aproape devii gurman! Bon apetit!

Text: Foto: Oriflame