De ce avem nevoie de multivitamine?

Există în dieta ta zilnică toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul? Cel mai probabil, nu, de aceea – citește despre beneficiile complexelor de multivitamine!

Ce sunt acestea?

Multivitamine – sunt complexe sub formă de comprimate care conțin o varietate de vitamine și minerale care nu sunt produse de organismul uman și trebuie să parvină din produsele alimentare. Administrarea de multivitamine nu înlocuiește necesitatea de a urmări dieta, dar poate fi un plus valoros pentru orice dietă sănătoasă.

Multivitaminele îmbunătățesc sănătatea?

O dietă sănătoasă ar trebui să asigure nevoile de bază ale organismului cu substanțe benefice, iar vitaminele pot servi doar ca suplimente. Complexul de multivitamine și Wellness Pack este format din 12 vitamine și 10 minerale, atent selectate pentru a avea grijă de sănătatea ta. De asemenea, conține acizi grași polinesaturați care sunt responsabili pentru funcționarea normală a creierului, vitamina B pentru energie și vitamina D pentru un sistem imunitar sănătos.

Este sigur de a lua multivitamine în fiecare zi?

Cu siguranță, da. Dar numai în cazul în care complexul de multivitamine conține o cantitate suficientă de vitamine și minerale necesare – nici mai mult nici mai puțin, decât ai nevoie pentru a menține sănătatea. Este necesar de a respecta instrucțiunile și a respecta doza. Dacă nu ești sigură că ți se potrivește discută cu medicul.

Multivitaminele îmi vor îmbunătăți starea pielii?

Ingredientele care îmbunătățesc starea pielii, de obicei intră în componența multivitaminelor. Spre exemplu, vitamina C – acest antioxidant puternic joacă un rol important în producerea de colagen, necesar pielii pentru ai menține vitalitatea și finețea.

Multivitaminele mă vor ajuta să fac față oboselei?

Cauzele oboselii pot fi mai multe: stresul, starea de spirit proastă, alergii alimentare, boală și, desigur, lipsa somnului. Cu toate că complexul de multivitamine nu poate fi folosit ca remediu pentru oboseală, el este capabil să ajute. Fierul ce se conține în el ajută oxigenul să circule în organism, iar magneziu este responsabil pentru nivelul de energie. De asemenea, complexele de multivitamine sprijină sistemul imunitar prevenind multe boli care pot fi cauze a oboselii.

Am nevoie de multivitamine dacă mă antrenez mult?

Multivitaminele sunt destinate să umple golurile din dieta ta – nici un antrenament nu este în măsură să facă acest lucru. De asemenea, complexele de multivitamine ce conțin calciu, magneziu și vitamina D, sunt necesare organismului pentru recuperare adecvată după efort fizic. În cele din urmă, multivitaminele îmbunătățesc starea plămânilor și a inimii, ce este absolut necesar pentru sport.

Text: