Analiza compoziției: extracte naturale în îngrijirea Optimals

Află cum să alegi produsele cosmetice cu ingrediente naturale după tipul de piele.

Echipa oamenilor de știință Oriflame a fost întotdeauna inspirată de natură pentru a crea produse noi. Utilizarea extractelor naturale din plante în formulele produselor ne permite rezolvarea eficientă a anumitor probleme ale pieii. Datorită biocompatibilității, receptorii organismului nostru „citesc” substanțele naturale și le asimilează activ.

Plantele suedeze utilizate în gama produselor de îngrijire Optimals sunt extrem de rezistente la condiții extreme – aceasta este caracteristica lor principală. Aceste „extreme” supraviețuiesc în condiții dure ale climatului nordic, cu fluctuații de temperatură anuale de la -20 până la +30 de grade Celsius. Pentru aceasta plantele acumulează substanțe nutritive – antioxidanți, vitamine și uleiuri sănătoase. Ce extracte sunt cele mai potrivite pentru rezolvarea problemelor pielii tale vei afla în acest articol.

 

Nevoia ta: Să oferi hidratare suplimentară pielii și să îi redai strălucirea

Caută în compoziție: extract de afine

Culoarea intensă a acestei boabe nu este întâmplătoare. Acest lucru este subliniat chiar în denumire în unele limbi: „vopsit” în negru (ca în rusă) sau albastru (ca în engleză). Cert este că tonurile de albastru și violet ale cojii și miezului afinei sunt date de pigmenții antocianini – cei mai puternici antioxidanți.

Extractul de afine din compoziția produselor de îngrijire protejează vasele de sânge, le conferă elasticitate, le reduc permeabilitatea și consolidează capilarele. De asemenea, acest fruct crește producția de glutation, la fel un antioxidant. Sinteza sa scade odată cu vârsta, iar afine te ajută să dai timpul înapoi.

Unde găsești: După îndepărtarea machiajului, folosește loţiune tonică pentru ten normal/mixt Optimals Hydra Radiance și nu uita să incluzi în îngrijirea feței serul intens hidratant pentru toate tipurile de ten Optimals Hydra.

Nevoia ta: Să echilibrezi lucrul glandelor sebacee și să îngrijești pielea grasă/combinată.

Caută în compoziție: extract de urzică albă 

Această plantă aparent simplă, într-o proporție unică combină cele mai importante elemente pentru tipul tău de piele:

Vitaminele din grupul B 

Vitaminele din grupul B (vitamina B1) normalizează sistemul nervos și ajută împotriva inflamației cauzată de stres. Riboflavina (vitamina B2) este responsabilă pentru creșterea și reînnoirea țesuturilor din organism. Pantenolul (vitamina B5) regenerează țesuturile, vindecă, consolidează imunitatea locală și stimulează producerea de colagen și elastină.

Vitaminele C și K

Vitamina K este apreciată de specialiști pentru proprietățile sale regenerative. Vitamina C, pe lângă efectul puternic antioxidant, activează activitatea altor vitamine din produsele cosmetice. Flavonoizii ajută pielea să reziste radicalilor liberi, reduce tendința de inflamație și pierderea elastinei și a colagenului.

Unde găsești: De 1-2 ori pe săptămână folosește masca cu argilă Optimals, în fiecare zi înainte de culcare folosește crema de noapte pentru ten gras Optimals Hydra Matte.

 

Nevoia ta: Să reduci adâncimea ridurilor, să îmbunătățești fermitatea și elasticitatea pielii.

Caută în compoziție: extract de coacăze roșii. Cercetat foarte bine ca ingredient anti-îmbătrânire. Are un efect complex asupra îmbătrânirii pielii datorită compoziției sale:

  • vitaminele C (vindecă și ameliorează inflamațiile), H (are efect antiinflamator), B9 (protejează), A (favorizează regenerarea);
  • potasiu hidratează profund pielea;
  • acizii organici ajută la combaterea bacteriilor, pătrunderea adâncă în piele și curățarea acesteia;
  • acidul folic protejează pielea de efectele nocive ale mediului.

Unde găsești:

Pentru îngrijirea de zi folosește crema de zi anti-îmbătrânire FPS 15 Optimals Age Revive. Acesta va oferi un efect pronunțat împotriva îmbătrânirii și o protecție împotriva radiațiilor ultraviolete datorită FPS 15. Înainte de cremă aplică serul Optimals Age Revive pentru a spori efectul cremei în combaterea multiplelor semne a îmbătrânirii, asigură un efect de re-umplere a pielii, micşorează aspectul porilor şi amplifică luminozitatea pielii.

Nevoia ta: Reducerea pigmentării și un ten mai uniform.

Caută în compoziție: extract de cretusca. Combinația de vitamina C și acid salicilic din extract inhibă enzimele responsabile de producerea melaninei și ajută la reducerea aspectului petelor pigmentare. În plus, catachinele încetinesc procesul de îmbătrânire.

Unde găsești: Pentru îngrijirea pielii delicate din jurul ochilor folosește crema pentru zona de contur a ochilor Optimals Even Out. Pentru un ten uniform în timpul zilei folosește crema CC anti-pigmentare multifuncțională SPF 20 Optimals Even Out.

Text: