Cum pregătim sistemul imunitar pentru iarnă?

Iarna se apropie! Deci, e timpul pentru a ne pregăti corpul pentru sezonul răcoros - și în special, sistemul imunitar – când acesta va fi atacat de temperaturile mai scăzute. Am creat un ghid complet cu privire la modul de a vă pregăti mai bine.

1. PROBIOTICELE

Una dintre modalitățile dovedite de a vă pregăti corpul pentru iarnă – este de a vă crește numărul de probiotice, luate împreună cu alimentele ce le consumați în fiecare zi. Probioticele - sunt microorganisme care promovează digestia și sunt responsabile de buna funcționare și sănătatea intestinelor tale. Și, din moment ce anume în intestine se află o mare parte a sistemului imunitar, este important ca acestea să fie habitate de bacterii potrivite pentru a facilita activitatea lor. Probioticele pot fi găsite într-un număr vast de produse alimentare, cum ar fi iaurtul, chefirul sau varza acră.


2. O DIETĂ ECHILIBRATĂ

Din moment ce vorbim despre alimente, este imposibil de a ignora caracteristicile dietei de iarnă. Tu, desigur, știi că nutrienții necesari din alimente, nu numai ca contribuie la întărirea sistemului imunitar, dar, în general, au și un impact pozitiv asupra stării de sănătate. Cu scopul de a oferi corpului tău o dietă plină de vitamine și minerale, îți recomandăm dieta curcubeu, care prevede utilizarea diferitelor legume și fructe la fiecare masa – cu cât legumele tale sunt mai multe și mai colorate, cu atât mai bine. De asemenea, nu uita despre sursele de proteine: cereale integrale, nuci si semințe. Alimentația trebuie să fie una echilibrată.

De asemenea, nu uita despre produsele alimentare, care ar trebui evitate. Eliminarea produselor alimentare deja procesate din dietă și limitarea aportului de sare și zahăr, vă oferă organismului o mulțime de beneficii.

 

 

3. SOMNUL SĂNĂTOS

Îți place să dormi mai mult la sfârșit de săptămână? Nouă asemeni! Și, mai ales în timpul iernii. Și știi de ce? Deoarece oamenii care experimentează o lipsă de somn, se îmbolnăvesc mai des decât cei care sunt obișnuiți să doarmă mult. Unei persoane se recomandă să doarmă cel puțin 8 ore în fiecare noapte. În acest timp, corpul nostru se restabilește și capătă noi forțe pentru a se lupta cu bolile. Așa că nu te grăbi să te ridici din pat dimineața. Ai meritat această plăcere utilă.


4. O CANTITATE SUFICENTĂ DE LICHID


În căldura verii să-ți menținii nivelul de lichid necesar în organism este simplu: corpul nostru singur vă dictează ce ai nevoie să consumi. Dar, atunci când temperatura de afară scade, bem mai puține lichide, cu toate că nevoile corpului de fluide rămân aceleași. Apa este componenta de bază a limfei, care conține limfocite, celulele cheie ale sistemului imunitar. Deci, nu uita să bei apă - apa menține sănătatea!


5. VITAMINE

Noi am discutat deja despre vitamine, în contextul nutriției, și am menționat importanța lor pentru sistemul imunitar uman. Acest lucru este valabil mai ales pentru vitamina C și D. Vitamina C este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, protejând celulele noastre de ei. Vitamina D activează limfocitele T (sau celule T), care sunt responsabile pentru lupta împotriva diferitelor infecții. Astfel, ambele aceste vitamine sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră. Vitamina C se gaseste in fructe si legume, iar vitamina D este produsa in organism, atunci când este expus la lumina soarelui. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor simt că le lipsesc, motiv pentru care este atât de important să-și asigure nevoia organismului de substanțe nutritive, luând complexele de vitamine - mai ales în timpul iernii!


Ajută-ți organismul să se pregătească pentru vremea rece, cu vitamine complexe de  "Wellness Pack" pentru femei și ."Wellness Pack" pentru bărbați.
Text: Foto: Getty Images