Îngrijirea pielii în fiecare moment al zilei

Ritmul zilnic al corpului nostru, cunoscut și drept „ceasul biologic” controlează hormonii, nivelul de energie și sănătatea pielii. Iată câteva obiceiuri benefice (și produse extraordinare) pe care să le asociezi cu ciclul de 24 de ore, pentru o piele cu un aspect mai sănătos.

DIMINEAȚA

În timpul zilei pielea ta face față singură efectelor negative ale factorilor externi (precum poluarea sau razele nocive ale soarelui), așa că îți recomandăm să alegi produse care să facă echipă cu acest ciclu natural de a trata și proteja pielea.

Dacă locuiești într-un oraș mare, este important să alegi produse care să se adreseze indexului ridicat de poluare. Cea mai bună modalitate de a conferi pielii ingrediente benefice este să folosești seruri texturate, deoarece acestea sunt absorbite rapid și pătrund în profunzimea pielii. Însă serurile nu sunt suficient de hidratante pentru a constitui ultimul pas din rutina de îngrijre – vei avea nevoie și de hidratare și factor de protecție solar.

Crema de zi ar trebui să joace rolul de scut de protecție – exceptând zona ochilor, unde este de preferat să folosești o crema cu o textură mai lejeră. Pentru a te proteja de poluarea din mediu, caută o cremă de zi care să conțină extract de celule stem din acai, care abundă de antioxidanți, amplifică hidratarea și combate efectele radicalilor liberi. Și nu uita de FPS, multe creme de zi conțin FPS 15 și chiar și mai mult. 

DUPĂ-AMIAZA
Petrecerea timpului în fața calculatorului pe parcursul zilei poate dăuna pielii mai mult decât îți închipui. Studiile dintr-un domeniu relativ nou indică faptul că razele HEV (lumină vizibilă de energie înaltă), emise de telefonul mobil sau laptop, pot cauza apariția liniilor fine, pielii cu aspect lăsat, hiperpigemtării și roseții – toate aceste cunoscute ca semne de îmbătrânire.

În timpul zilei, amplifică procesul de protecție naturală a pielii cu ajutorul unui spray toner care îi va reconferii pielii antioxidanții necesari pentru a se proteja. Și cum nivelul uleiurilor din piele atinge apogeul după amiaza, ține în geantă șervețele absorbante pentru această perioadă din zi.

SEARA
Cu toții știm că lipsa somnului ne afectează starea de spirit, însă ne impactează, de asemenea, și sănătatea, grăbind procesul natural de îmbătrânire. De aceea sănătatea pielii este în strânsă legătură cu un somn odihnitor.

Curățarea pielii ar trebui să fie un pas absolut obligatoriu în rutina de seară – este esențial pentru înlăturara machiajului și excesului de sebum care se acumulează pe față în timpul zilei. Multe loțiuni tonice conțin o combinație de acizi hidroxi (precum acid salicilic, glicolic sau lactic) ce ajută la stimularea reînnoirii celulare, așa cum sunt și serurile, precum acestea de la NovAge Ecollagen și True Perfection. Prin înlăturarea celulelor moarte, aceste produse eficiente stimulează procesul de reparare, ce are loc în timpul somnului.

Iar noaptea, folosirea unei creme hrănitoare care să-i confere hidratare pielii este absolut necesară.

Text: Foto: Getty Images