5 motive să iubești aloe vera

Frunzele de aloe vera sunt alcătuite din 99,5% apă, este considerat unul dintre cele mai hipoalergenice componente și se potrivește oricărui tip de piele. Află mai multe motive care, cu siguranță, te vor face să încerci îngrijirea tenului cu produse care conțin aloe vera !

Probabil că în fiecare familie, în anii ’90, pe pervazele de la ferestre se aflau ghivece cu aloe, plantă care era folosită în tratarea răcelilor și vindecării micilor răni. La momentul actual, aloe vera este unul dintre cele mai moderne componente utilizat în industria frumuseții, iar beneficiile și proprietățile acestei plante sunt cel mai forte argument pentru utilizare!  

1. Hidratează
Frunzele de aloe mențin nivelul optim de umiditate datorită conținutului de 99.5% apă, iar sucul acestor frunze se absoarbe în piele de 4 ori mai repede decât apa. Proprietățile puternic hidratante fac din aloe vera un ingredient de neînlocuit în îngrijirea pielii normale. Produsele reînnoite Love Nature pentru îngrijirea pielii normale conțin acest ingredient – minune.

2. Regenerează
Produsele pentru calmarea pielii după expunerea la soare, cremele pentru refacerea pielii după intervenții cosmetologice radicale și chiar după operațiile estetice deseori conțin aloe. Doar imaginează-ți ce proprietăți puternice de regenerare conține această plantă. Extractul de aloe vera ajută la reducerea roșeții, ameliorează senzația de arsură și disconfort, creează o barieră de protecție și accelerează regenerarea celulară.

3. Se luptă cu primele semne ale îmbătrânirii
Extractul de aloe stimulează producerea de acid hialuronic și colagen, ajută la menținerea elasticității și catifelării pielii.  Conținutul de antioxidanți — vitaminele E și C — protejează împotriva radicalilor lliberi și încetinesc procesele oxidative.

4. O sursă bogată de componente folositoare
Aloe conține vitamine, minerale și aminoacizi, enzime, dar în primul rând o considerăm o plantă prețioasă datorită conținutului de polizaharide, acele substanțe care ajută la menținerea umidității în piele.  

5. Se potrivește oricărui tip de piele
Pentru fiecare tip de piele, aloe are proprietăți benefice: femeile cu pielea grasă adoră aloe pentru efectul antibacterian, femeile cu pielea problematică se bucură de efectul de ameliorare a inflamațiilor și reducerea porilor dilatați, iar pielea uscată va fi protejată de pierderea și scăderea nivelului optim de hidratare.

Text: Foto: Oriflame