Care este impactul poluării asupra pielii tale

După soare, poluarea este cel mai mare dușman al pielii tale. Cercetătorii au corelat poluarea cu accelerarea îmbătrânirii pielii, cu ridurile, petele de pe piele și roșeață. Iată cum te poți proteja de orașul în care trăiești.

În 2010, Publicația Journal of Investigative Dermatology a dezvăluit un studiu ce compara pielea femeilor mai în vârstă care locuiau într-o zonă aglomerată cu cea a femeilor din mediul rural. La femeile din mediul urban s-au înregistrat cu 22 procente mai multe pete și riduri față de cele din sate. Cauza? Poluarea, bineînțeles!

Dacă locuiești în oraș, evitarea emisiilor de la mașini, a aerului condiționat și a fumului industrial este imposibilă. Însă, există măsuri de precauție pe care le poți lua pentru a-ți proteja pielea.

Curățarea este esențială: înlătură impuritățile acumulate în pori și lasă-‘i pielea să respire. În plus, utilizarea unui dispozitiv de curățare reprezintă o modalitate excelentă de a îndepărta particulele greu de îndepărtat în mod normal, oferindu-i pielii o curățare intensivă, dar delicată.

Orașele poluate au în aer un număr mai mare de radicali liberi. Acestea, împreună cu razele UV încetinesc procesul de producere a colagenului din piele, având ca rezultat riduri încă de tinere. De aceea ai nevoie de antioxidanți. 


Antioxidanții reprezintă o modalitate eficientă de a combate radicalii liberi și de a minimiza impactul lor. Începe cu dieta: citricele, fructele de pădure și morcovii sunt plini de Vitamina A și C. Apoi, creează-ți un obicei din a lua zilnic suplimente ce conțin astaxanthin – antioxidant puternic, derivat din alge. De asemenea, un ser bogat în antioxidanți va crea o barieră de protecție ce va menține pielea hidratată, ținând agresorii din mediu departe de tine. 

Și, bineînțeles, hidratează-te!

Cu cât îți hidratezi mai mult pielea, cu atât devine mai puternică în fața toxinelor ce încearcă să pătrundă prin bariera naturală. Diferit față de razele UV, poluarea nu ține cont de zi sau noapte, afară sau înăuntru, așa că trebuie să fim ]n permanență atente. O cremă hrănitoare ce conține extract din Arbore de Mătase, așa cum este True Perfecțiom, va stimula hidratarea. Crema de noapte permite pielii să se repare în timpul somnului – fiind o componentă esențială din arsenalul de îngrijire a pielii. 


Text: