Cum să îți faci viața mai ușoară: 10 lifehack-uri

Știm cât de dificile sunt zilele de lucru. Cheia antistrecului și echilibrul zilnis reprezintă simplitatea. Am pregătit 10 rezoluții pentru ați elibera timpul și al dedica celor pe care îi iubești.

1. Gătește duminca

Da, este plictisitor: să pregătești mesele pentru o săptămână înainte. Dar este o soluție ce te ajută să economisești timp și bani, să mînânci mai corect și, cel mai important să nu te gândești în fiecare zi ce să gătești. Îngheața prânzurile și încălzește-le la momentul potrivit.

2. Scrie de mână

Sună amuzant în epoca smartphone-urilor și a computerilor, dar funcționează. Vei fi surprins, dar chiar și o simplă listă de cumpărături scrisă de mână te va ajuta să te relaxezi și să îți calmezi nervii. Următorul pas sunt cărțile poștale în călătorii și scrisorile.

3. Nu urmări tendințele

Din garderoba pe care o ai poți crea mai multe combinații decât crezi. Începe de cu seară să te gândești ce vei purta: în graba de dimineața aceste combinații pur și simplu nu ți-ar veni în minte. Menține dulapul în ordine pentru a putea alege cu ușurință.

4. Lasă mașina acasă

Transportul public poate fi uneori mai convenabil decât mașina. Spre exemplul iarna: nu trebuie să o cureței de zăpadă, să o speli, să te lupți pentru un loc de parcare și să te întorci după ea la restaurant dacă ai decis să bei un pahar de vin. Eliberază-te de griji de câteva ori pe săptămână. Aelge un autobuz, troleibuz sau chiar mergi pe jos. Mini-antrenament excelent și posibilitatea de a salva mediul înconjurător.

5.  Învață să spui ”nu”

Hai să confruntăm adevărul – nimeni nu are timp și energie pentru a reface totul. Sarcini nefinisate la lucru, acasă și cele personale provoacă stres sever. Stabilește priorități și renunță cu ușurință la celelalte.

6. Fii atent

Nu ai nevoie de un covor sau un curs de yoga într-un studiou prestegios pentru a te auzi mai bine și a te concetra asupra lucrurilor primordiale. Începe doar să îți dedici câteva minute în fiecare dimineață și fii prezent aici și acum, nu te mai gândi la trecut și viitor. Astfel te reîncarci pentru întreaga zi. 

7. Fă liste

Un stil de viață aglomerat – un munte de sarcini care te presează zi de zi. Nu e necesar să duci un jurnal sau să respecți un sistem de planificare la modă. Chiar și o listă simplă te va ajuta. Și cât de plăcut este să bifezi ce ai făcut.

8. Fă o pauză

O zi fără ecrane pe săptămână și cel puțin o oră în fiecare zi este regula de aur a secolului XXI când notificările de chat, apelurile și știrile ne atacă din toate părțile. Uneori a bine să renunți să fii pe fir 24/7: doar în acest fel te poți relaxa, reporni bateriile și umple viața cu idei noi.

9. Scapă de exces

Când fiecare lucru se află la locul său și nu este nimic de prisos, economisești timp pe care l-ai putea cheltui pentru căutări. Fă mereu ordine. Lucruile inutile, utilajele stricate, uzate, suvenire – aruncă! Vei fi surprins cât de ușor va deveni să respiri în casă.

10. Simplificăți îngrijirea zilnică

Într-o lume în care există atât de multe produse, cea mai bună soluție poate fi cea mai simplă: de exemplu, îngrijirea zilnică Essentials, care oferă pielii confortul și hidratarea necesară și economisești timp pe care să îl dedici lucrurilor cu adevărat importante. Un demachiant și o cremă de față cu ulei natural de canola și vitamina E îți oferă o curățare blândă și hidratare instantanee. Tot ce ai nevoie pentru fiecare zi! Dacă este necesar, folosește o îngrijire suplimentară: balsamul hrănește profund și înmoaie buzele, iar masca netezește pielea și menține nivelul de umiditate. 

Text: Foto: Oriflame