Gerul și pielea: reguli pentru îngrijirea pielii pe vreme rece

Cum să menții tinerețea, frumusețea și strălucirea pielii chiar și în cele mai reci zile?

EXFOLIEREA

În sezonul rece, pielea este deosebit de sensibilă, dar nu uita de exfolierea regulată. Încearcă să găsești produse potrivite, moi, cu granule fine, delicate. Repetă procedura nu mai mult decât o dată pe săptămână.

AI GRIJĂ DE TIMP

Produsele hidratante dăunează în sezonul de iarnă” este un mit, dar înainte de a ieși în frig, asigură-te că a trecut suficient timp și crema s-a absorbit complet. Îți recomandăm să aplici produsele de îngrijire a pielii cu 40 de minute înainte de a ieși afară. 

TEMPERATURA APEI

Schimbările de temperatură sunt inevitabile în zona noastră – în cele mai severe înghețuri ne grăbim să dăm căldura la maximum. Însă pielea nu are nevoie de stres suplimentar, așa că încearcă să te speli pe față cu apă rece, nu fierbinte.

INAMIC SECRET

Soarele de iarnă este greu de luat în serios, dar chiar și în cele mai reci zile, radiațiile ultraviolete, care sunt dăunătoare pentru pielea noastră, sunt în aer. Nu uita să folosești produse cu SPF 15 sau mai mare.

Cumpără

MASAJUL

Masajul ușor și bătăi ușoare cu degetele la aplicarea cremei sunt ceva ce poate fi neglijat când te grăbești, dar nu și iarna. Circulația sângelui la rece încetinește, ia masajul este cel mai simplu mod de a stimula circulația sângelui.

Cumpără

NU UITA DE MÂINI

O altă parte a corpului nostru care suferă de aerul rece sunt mâinile noastre. Te va ajuta o cremă hrănitoare și mănușile. Aerul uscat din încăperi în timpul iernii duce la deshidratare, iar acest lucru afectează în primul rând pielea noastră. Este ușor să reduci uscarea și roșeața – trebuie doar să beai 1,5 litri de apă pe zi și să te împrietenești cu un umidificator.

AI GRIJĂ DE PĂR

Iarna, pielea capului poate deveni deosebit de sensibilă, iar îngrijirea necorespunzătoare poate duce la mătreață și păr fragil. Coafura ta va fi salvată de o pălărie și de moduri mai ușoare ale aparatului de coafat.