Tanya Rybakova: "Fac oamenii mai frumoși"

Top-bloggerul Tanya Rybakova a luat parte la filmarea unui spot publicitar Oriflame „Frumusețe ca stil de viață”. Am discutat cu Tanya despre armonie, despre cum poți deveni blogger și de ce nu trebuie să alergi după greutatea ideală.

Precedent ați luat parte la filmarea spotului publicitar Frumusețe ca stil de viață și aș dori să vă adresez aceeași întrebare care ne-o oferă Ecaterina Guseeva la începutul spotului. Ce e frumusețea pentru dvs?

Tanya Rybakova: Pentru mine frumusețea e echilibru dintre aspectul interior și cel exterior. O femeie frumoasă e acea care nu doar e sigură pe aspectul său exterior ci și dă dovadă de încredere în forțele proprii.

Ți-ai schimbat radical viața și aspectul. Cum s-a întâmplat asta, ce v-a motivat?

Tanya Rybakova: Din copilărie am avut o greutate mai mare ca și ceilalți, în principiu, când eram copil, nu mă deranja acest lucru. Însă cu timpul societatea a început să-mi ofere diverse etichete iar mâncarea era pentru un colac de salvare. Atunci când greutatea mea a atins cote maxime – cântăream mai mult de 100 kg – îmi era greu nu doar fizic ci și moral. Îmi era greu să-mi procur careva haine, nu mă simțeam confortabil, nu zâmbeam. Deci nu era vorba doar de aspectul fizic ci și în faptul că devenisem o persoană neinteresantă, pesimistă. Am slăbit, neconsiderând acest fapt o performanță – de fapt și acum așa cred. Am făcut-o în primul rând pentru mine, pentru ca din nou să începi a trăi echilibrat. Deoarece dacă nu te simți confortabil cu aspectul tău fizic atunci e greu să fii în armonie cu interiorul tău.

Ce s-a întâmplat după? Cum ați realizat că-i puteți ajuta și pe ceilalți?

Tanya Rybakova: Mai târziu mi-am publicat istoria pe unul din bloggerii pentru femei, unde a căpătat o mare popularitate. Mi-au început a oferi întrebări, să comunice, atunci am realizat că pot de ajutor și altora. Am început a răspunde la întrebări, apoi am aflat cu lucrează canalele de Youtube, apoi a apărut Instragramul – a distribuit istoriile mele și sfaturile, căpătând popularitate încât am fost invitată să filmez și un spot publicitar. 

Succint, care e misiune ta?

Tanya Rybakova: Eu creez oameni frumoși. Aceasta e munca mea, tot ce fac eu – proiectele mele online, tutorialele, comunicarea interpersonală – e datorită faptului că eu ajut oamenii să se simt confortabil cu ei, să fie mulțumiți cu figura și greutatea care o au. 

Cum decurge o zi tipică a top-blogger-ului Tanya Rybakova?

Tanya Rybakova: Mă trezesc, hrănesc animalele de casă, iau dejunul. Fac publicațiile pentru rețele de socializare și planific lista de sarcini. Sala mea de fitness se află la 15 minute de casă de aceea pot veni aici la ora prânzului. Iau masa regulat în fiece zi. O mare parte a muncii mele, de la crearea design-ului la comunicarea cu oamenii, are loc în fața calculatorului. Des particip la diverse evenimente și întâlniri. După cum vedeți o zi obișnuită din viața unui blogger, doar că în loc de oficiu eu am living-ul din casă.  

Cum poți deveni blogger, ce trebuie să faci pentru asta?

Tanya Rybakova: În trecut pentru a deveni popular trebuia să ajungi ori în ziare ori la TV – acum internetul ni-a oferit posibilitatea să împărtășim tot oamenilor. Dacă persoana știe să vorbească, o face, este carismatic, și dispune de un talent de la abilitatea de a fotografia la cea de a ajuta oamenii, cum o fac psihologiii, atunci de ce să nu profiți de aceasta? 

Îngrijire, hrană și fitness – cum aceste trei elemente se referă la viața ta?

Tanya Rybakova: Anume acesta m-a atras de conceptul Oriflame: alimentație corectă, un stil de viață activ, și îngrijirea complexă. Eu deja de mulți vorbesc că nu nici un superprodus care te va ajuta să slăbești, nici super-exerciții care te ajuta să faci burta plată, și nici o cremă fenomenală care îți va rezolva toate problemele. Tot trebuie de utilizat în complex. 

Ce greșeli uzuale fac oamenii, care doresc să obțină un rezultat?

Tanya Rybakova: Multe fete sunt în căutarea greutății ideale însă cifra de pe cântar nu are nici u corelație directă. E important faptul cum arăți tu în oglindă. Dacă-ți dorești 55 kg pentru a arăta bine, însă trebuie de ținut cont și de forma corpului pentru a arăta minunat. 

Deci din nou e vorba de echilibru?

Tanya Rybakova: Da, armonia nu trebuie de căutat în cifre abstracte dar în faptul cum te simți tu, cum lucrează organismul tău, atunci când vei găsi acest echilibru va fi mult mai ușor să lucrezi asupra tam și să corectezi anumite defecte sau imperfecțiuni. Deoarece este ireal să crezi că crema te va ajuta să scapi de imperfecțiuni  dacă tu mereu rău dormi sau ai insomnii. 

Text: Foto: Oriflame