Șapte modalităti de ați face viața mai ușoară

Se pare ca lista de sarcini se prelungește odată cu trecerea timpului din ce în ce mai mult - sa fii un parinte bun, un partener bun, un prieten bun. Muncește din greu, antrenează-te din greu și menține-ți casa în formă optimă. E epuizant! În aceste condiții cum te mai poți bucura de viața de zi cu zi? Încearcă aceste șapte sfaturi.

1. SPUNE "NU"
Poate fi uneori greu să spui "Nu", dar refuzul lucrurilor care îți fac viața mai dificilă îți va ușura de fapt viața pe termen lung. Astfel te vei putea concentra să înțelegi ce este important pentru tine. Așadar, rămâi pe poziție și refuză să te întâlnești cu diferite persoane sau să faci lucrurile care nu îți plac.

2. CĂLĂTOREȘTE DES
Călătoriile te vor ajuta să te renunți la obiceiurile de zi cu zi și astfel vei putea avea o nouă perspectivă asupra vieții. Nu te îngrijora dacă nu îți poți permite o vacanță lungă. Chiar și excursiile de scurtă durată cum ar fi o zi liberă petrecută acasă sau în mediul rural, sunt suficiente pentru a-ți încărca bateriile și pentru a obține o nouă perspectivă.

3. PLANIFICĂ-ȚI VIITORUL
Simți că viitorul tău este nesigur sau chiar este marcat de un mare semn de întrebare? În acest caz îți sugerăm să iei o pauză și să te gândești la ceea ce ai și la ceea ce îți dorești. Acest lucru va face ca dorințele tale să fie mai tangibile și mai ușor de pus în practică. Grupează-le pe obiective și liste mai mici - apoi începe să îți îndeplinești visurile bifând una câte una dintre acestea.

4. SCAPĂ DE LUCRURILE DE CARE NU AI NEVOIE
Aruncă o privire la lucrurile tale. Cu siguranță, sunt multe dintre acestea pe care nu le folosești și probabil nu o vei face niciodată. Eliberează-te și scapă de ele! O regulă bună este să donezi sau să arunci lucrurile pe care nu le-ai folosit în ultimul an. Vei fi surprinsă de cât de liberă te vei simți ulterior! 

5. PLIMBĂRI CU BICICLETA VARA
Conturile pentru benzină, asigurare și întreținere — și lista continuă? Alege o bicicletă în timpul verii și ai posibilitatea de a economisi, deoarece drumul zilnic de acasă la serviciu și înapoi va fi un înlocuitor pentru antrenamentele cardio. Restul banilor pot fi cheltuiți pe transportul public sau pe un taxi, atunci când dorești să merg și să nu te gândești la regulile drumului.

6. ORGANIZEAZĂ-ȚI SPAȚIUL DE LUCRU
Un mediu de lucru organizat (fie la birou sau la domiciliu) îți distrage mai puțin atenția și astfel te vei putea concentra asupra următoarei sarcini. Ești deja obsedată de curățenie? În acest caz, verifică-ți căsuța de email, șterge spam-urile și dezabonează-te de la email-urile inutile. Cu cât există mai puține lucruri care să îți distragă atenția, cu atât mai bine!

7. BUCURĂ-TE DE LUCRURILE MĂRUNTE
De îndată ce ai terminat o sarcină sau o provocare, trebuie să te ocupi imediat de următoarea. Sună familiar? În acest caz trebuie să  îți faci timp pentru a trăi clipa - și pentru a te bucura de aceasta! Privește apusul soarelui, joacă-te cu copiii tăi, sună-i pe cei dragi chiar și pentru o scurtă discuție. Permite-ți o câte o pauză scurtă și în curând vei simți cum viața devine mai ușoară și mai plăcută.

Text: