Mișcă-te spre bine

Top-blogger și specialist în nutriție Tanya Rybakova — persoana care reușește totul: să dezvolte un plan de conținut, să filmeze 100 de videoclipuri pe an, să inspire abonații și chiar să plece în vacanță. Ne-am întâlnit cu Tanya la filmarea spotului pentru Oriflame "Mișcă-te spre bine" și am discutat despre cum să planificăm timpul, de ce este important să îi ajutăm pe alții și unde să găsim motivația de a merge mai departe.

Tanya, programul tău este uimitor. Ai venit din vacanță și ai ajuns imediat la Festivalul de Film de la Moscova?
Nu, am rămas acasă pentru câteva zile (râde). În Valencia, am fost a doua oară.Acest oraș este foarte potrivit pentru recuperarea forțelor. Acolo este tot ce-mi place: muzee, plaje și natură. Dar eu lucrez pe Internet, deci și în vacanță, am lucrat.

În rețelele sociale, v-ați împărtășit sentimentele după vizitarea Festivalului de Film de la Moscova. Despre o altă Tanya, grăsuță, care nu crede că viața se poate schimba. Spune-ne despre emoțiile trăite.
Am glumit, însă, dacă să vorbim despre Tanya trecută, pot spune că ea este foarte uimită. Sunt dintr-o familie obișnuită. Am studiat, am lucrat și datorită Internetului am avut ocazia să schimb totul. Iar invitația la Festivalul de film m-a șocat. Imposibilul e posibil, — povestea asta a fost confirmată de mai multe ori în viața mea. Este minunat că oamenii găsesc motivație din experiența mea.

Tu de unde ai luat motivație de a te mișca spre bine?
Sunt o persoană care trăiește. Desigur, am vrut să renunț, și când am pierdut în greutate, și când făceam blogging. Este greu să renunți când nu există altă cale de ieșire: aceasta este o afacere care îți place, este promițătoare, și trebuie să aștepți, eoarece publicul de proiecte și expertiză crește în timp și nu vă oferă un rezultat imediat. S-a întâmplat să am alături oameni buni care mă ajută în situații dificile. Datorită acestui sprijin este mai ușor.

Când lucrăm la birou, avem opt ore de lucru. Când lucrăm pentru noi înșine, totul este mai complicat și este important să înțelegem forțele proprii. Cum te-ai descurcat? 
Cu forțele, ați observat foarte corect. De multe ori mi-am supraestimat puterea. Anul trecut, timp de trei luni am vizitat Statele Unite, Brazilia, China și Maroc, cu pauze de două săptămâni. A fost super, dar schimbările climaterice au afectat sănătatea, care trebuie restaurată acum.

Lucrurile simple ca somnul, o alimentație sănătoasă și relaxarea fără gadgeturi ajută foarte mult. Când creezi un grafic, care are totul, de la filmare, întâlniri și rețele sociale la negocierile prin telefon și contabilitate, trebuie să fie capabil de a comuta.

Am încercat diferite metode de gestionare a timpului, dar nu este vorba despre asta. Problema este energia, care poate fi sau nu. O puteți completa cu ajutorul unor lucruri elementare. Spre exemplu, modificarea stilului de viață. Pentru început, am limitat relațiile cu persoanele care au un efect negativ asupra mea. Nu am observat din start cât de distructive au fost, cum au semănat complexe în capul meu. După aceasta, și cercul de comunicare se schimbă. Oamenii tăi pot fi găsiți atât la cursurile de pictură cât și la clubul sportiv. Deci, nu vă fie frică să schimbați ceva. Dacă vă este frică, atunci cu siguranță trebuie să schimbați ceva.

n interviul precedent mi-ai spus că misiunea ta este să-i faci pe oameni frumoși, să te simți confortabil în corpul tău și să fii o figură fericită. Și de ce anume să-i ajuți?
Am crezut că a fost corect să faci totul în paralel: atât lucruri utile, cât și proiecte care ajută la asigurarea unei vieți. La urma urmei, nu poți plăti pentru lumină cu like-uri. Când atingi un anumit nivel, te poți hrăni, atunci când ai unde să trăieșt, atunci dorești să faci lucruri utile, să ajuți și să ai și feedback. Este imposibil să oferi în mod constant.

Ce vă încarcă cu energie?
Bucuriile simple ale vieții, întâlniri cu prietenii, excursii la mama și călătoriile. Dimineața, când pisica sau câinele mă trezesc, urcând în pat, iar prietenul meu pregătește micul dejun. Sunt norocoasă că postul meu de muncă îmi permite să călătoresc. Pentru a vedea cum trăiesc alți oameni, să înveț lucruri noi. De asemenea, sunt inspirată de oamenii obișnuiți, atât în viața reală, cât și pe Internet, îmi place să vizionez canalele în limba engleză..

Ați filmat și al doilea spot pentru Oriflame din cadrul mișcării «Mișcă-te spre bine». Ce înseamnă pentru tine mișcarea spre bine?
Echilibru între toate sferele vieții și dorința de a-ți realiza ideile și potențialul și nu uitați: atâta timp cât visezi la ceva, viața se întâmplă aici și acum.

Text: Foto: Instagramul eroinei / Oriflame