Cum să recrutezi talente

Cu 5 ani în urmă, Anna Stenberg a înființat Women Executive Search (WES); o firmă de recurtare cu o abordare diferită față de metodele tradiționale de recrutare, pentru a se asigura că lideri puternici de sex feminin nu sunt excluși din niciun proces de angajare. În Suedia, de exemplu, unde 80% din candidații pentru posturi de conducere sunt bărbați, Anna împreuna cu echipa sa a ajutat la angajarea a peste 200 de femei în poziții de conducere. Ți se pare inspirațional? Și noi am fost impresionați. Astfel că am contactat-o pe Anna pentru a afla mai multe și pentru a ne oferi câteva sfaturi despre cum consultanții Oriflame pot recruta femei talentate în rețelele lor.

1. Formulează fișa postului „Totul pornește de la crearea unei analize detaliate a nevoilor pentru rolul respectiv. Și prin acest lucru mă refer la înțelegerea organizației și poziției pentru care recrutezi. Întreabă-te: care sunt competențele și tipurile de personalități care ar avea succes în această poziție? După ce obții răspunsul la această întrebare, ești pregătit să alcătuiești descrierea jobului. De exemplu, pentru Oriflame, poate că ți-ai dori să cauți persoane care deja au demonstrat pasiune pentru frumusețe.”


2. Cercetează  „După ce ai creat fișa postului, începe procesul de căutare a candidaților. Și asta presupune muncă de detectiv. LA WES, pe lângă analiza candidaților din rețeaua noastră, ne uităm și angajații altor companii, femei care au potențial, determinare și experiență pentru a avea succes în rolul pentru care recrutăm. Creăm apoi o listă lungă de potențiali candidați, pe care o filtrăm prin interviuri telefonice si față în față.” 


3. Stabilește întâlniri față-în-față „Cum pasiunea pentru frumusețe este parte esențială din fișa postului pentru poziția de consultant Oriflame, platformele de socializare reprezintă o metodă eficientă și ieftină de a găsi persoane care și-ar putea dori să se alature afacerii tale. Însă odată ce ai identificat pe Facebook sau Linkedin potențialii candidați, asigură-te ca stabilești o întâlnire cu ei, pentru a înțelege ce se ascunde în spatele primei impresii.”


4. Alege candidatul care să te completeze „Atunci când recrutezi pentru o poziție, deseori întâlnești persoane cu care te identifici și care îți plac cu adevărat. Este esențial să ne defășurăm activitatea alături de persoane asemenea nouă, cu care să ne placă să ne petrecem timpul, pentru că astfel munca devine mult mai plăcută. Încearcă să găsești la persoana respectivă și abilități pe care tu nu le ai, deoarece poate veni cu idei noi și cu o perspectivă care, împreună cu modul tău de lucru, pot conduce afacerea pe culmile succesului.”

"Platformele de socializare reprezintă o metodă eficientă și ieftină de a găsi persoane care și-ar putea dori să se alăture afacerii tale."

5. CE, DE CE și CUM? „Trebuie să afli mai multe despre candidatul cu care stai de vorbă. Nu este suficient să întrebi ce anume face, ci și cum și de ce. Întrebarea cum este extrem de importantă dacă vrei să înțelegi modul în care gândește și lucrurile care îl motivează.”


6. Vorbește despre beneficiile de a se alătura echipei tale? „Atunci când angajezi pe cineva, nu uita să oferi informațiile despre jobul respectiv. În ce fel de aventură se îmbracă recrutul tău? Și răspunde la întrebarea <<Mie ce îmi iese?>> Dacă o persoană investește timp și efort pentru o companie, trebuie să știe despre potențialul acelei companii.”


Ești consultant Oriflame?
Vizitează Academia Oriflame și participă la unul din trainigurile personalizate pentru nevoile fiecăruia, dând click aici.

 


Text: Foto: Oriflame