Contribuția personală: 5 modalități de a investi în sine

Cel mai important activ al tău ești tu. De aceea, pentru a atinge obiectivele, merită să însușești egoismul sănătos. Investește eforturile, banii și timpul în primul rând în propria dezvoltare. Nu este atât de complicat pe cât pare ! Cunoaștem 5 modalități ușoare de a investi în sine, care, cu siguranță îți vor aduce dividende bune.

 

1. AI GRIJĂ DE SĂNĂTATE
Productivitatea noastră depinde de bunăstarea noastră și de cât de fericiți ne simțim. Când ne doare ceva, productivitatea scade, obosim mai repede și nu primim plăcere de la viață. Deci, în primul rând trebuie să investești în sănătate. Nu este vorba doar de consultarea medicului, o dietă echilibrată și exerciții fizice adecvate. La fel de important este să îți împlinești somnul, să pleci la timp în concediu, să alinți organismul cu vitaminele necesare, să cumperi încălțăminte comodă și să amenajezi spațiul de lucru astfel încât sarcina asupra coloanei vertebrale să fie cât mai mică posibil. 

2. ACCENTUEAZĂ FRUMUSEȚEA
Este simplu și plăcut. De exemplu, îngrijirea pielii, după cum știți, nu durează mult timp - doar câteva minute dimineața și seara. Dar această investiție "aduce dividende" imediat. În primul rând, îngrijirea de sine aduce plăcere, în al doilea rând, este o modalitate ușoară de a menține frumusețea și tinerețea și de a simți încrederea în sine și în propria atractivitate. Cu un astfel de fond perfect va fi mai ușor să vă creați propriul look elegant. Însușește tehnicile simple de machiaj, alege accesoriile potrivite, învață cum să faci coafuri noi și, bineînțeles, adaugă finețea unui parfum. Acum vei crea o impresie bună cu ușurință!

 

3. ANTRENEAZĂ-ȚI CREIERUL
Găsește cu ce să îți antrenezi creierul: stabilește un obiectiv de a citi o carte pe săptămână sau de a învăța o limbă străină. Acest lucru te va ajuta să-ți dezvolți gândirea, va extinde orizonturile și îți va permite să privești multe lucruri dintr-o perspectivă diferită. Dacă ai ocazia să faci investiții mari, atunci, desigur, merită să investești în educație. Poți începe de la Master-class-uri, Training-uri și webinarii pentru a decide cu privire la domeniul în care dorești să evoluezi, sau pur și simplu pentru a obține noi cunoștințe. Dacă obiectivul tău este de a deveni un specialist într-un anumit domeniu, atunci merită să te gândești la niște cursuri de perfecționare sau la studii suplimentare. Acest lucru îți va crește competitivitatea și îți va permite să obții rezultate mult mai mari, deoarece poți utiliza informațiile și abilitățile pe care alții nu le dețin. 

4. COMUNICĂ
Acest punct nu se referă la bani în nici un sens. Pentru a face noi cunoștințe și a crea relații apropiate ai nevoie de timp, efort și dorință la maxim, dar, în schimb vei primi ceva de neprețuit. Sprijinul emoțional, sentimentul că ai pe cine să te bazezi, sfaturi, contacte cu persoanele potrivite, inspirație și motivație-toate acestea îți poate oferi cercul tău de comunicare. Gândește-te cu cine ai vrea să-ți petreci timpul și cine ți-ar putea ajuta să te dezvolți, găsește o comunitate online sau offline, unde poți întâlni astfel de oameni și nu ezita! 

 

5. CONFERĂ NUANȚE NOI VIEȚII TALE
Călătoriile, activitățile interesante și divertismentul sunt ceea ce oferă emoții și energie pozitivă. Dacă din când în când părăsești zona de confort, faci ceva neobișnuit și vizitezi locuri noi, respectul față de sine va crește și vei simți că îți trăiești viața la maxim. Iar bucuria care va radia va atrage cu siguranță alți oameni. Pentru că, până la urmă, toți sunt în căutarea fericirii.

Text: Foto: Oriflame