Anul Nou în familie: ideile noastre

Se apropie concediile mult așteptate și vacanța de iarnă. În fiecare an promitem să le facem speciale și apoi regretăm timpul pierdut: când nu ai un plan, canapeaua și emisiunile TV devin brusc planul. Am adunat câteva idei pe care le poți implementa singur sau cu toată familia: cu siguranță nu vă veți plictisi!

Creează un album memorabil
Acum zece ani ne adunam toată familia și răsfoiam albumele-foto, amintindu-ne de momentele calde din trecut. Acum, în era noastră digitală, pozele rămân în memoria telefoanelor, apoi sunt uitate. Este timpul să reînnoim tradiția. Selectează cele mai frumoase fotografii, imprimă-le, ia un album cu pagini de carton și creează un jurnal al anului care pleacă. Implică întreaga familie în proces: copii pot desena, tăia, lipi fotografiile. Decorul diferit este util: autocolante, mărgeluțe, panglici. Sau poate ai flori uscate sau frunze de toamnă pe care le-ai strâns la plimbare și le-ai pus în paginile cărților?

Lasă-i pe toți să își scrie amintirile lângă fotografii: cum a decurs acea zi, ce va făcut fericiți. Închideți acest capitol din viața voastră pentru a crea următorul de la zero la fel de luminos.

 

Organizați un maraton al filmelor de Anul Nou
În viața agitată de zi cu zi, rar găsești timp să te relaxezi și să vizionezi un film. Așadar, de ce să nu faci o adevărată proiecție de film. Alege cele mai bune comedii de Crăciun, asigură-te cu plăpumi moi și perne. Include cel puțin un desen animat în program – copii vor fi fericiți. Pregătește gustări de sărbătoare: băutură cu fructe, turte dulci, cacao și bezele. Și lasă întreagă lume să aștepte.

Creează confort acasă

Poți decora interiorul în doar câteva ore, distractiv, cu întreaga familie și foarte ieftin. Decorarea spațiului este o modalitate excelentă de a crea atmosfera de sărbătoare. Dacă familia ta încă nu are această tradiție atunci este timpul să o faci. Mergeți la cel mai apropiat magazin și lasă fiecare membru al familiei să aleagă ce îi place. Perne moi, lumânări sau o ghirlandă de luminițe, costă puțin, dar pot schimba radical aspectul apartamentului. Cumpără o față de masă specială, festivă. O puteți păstrata pentru masa de Anul Nou sau pentru cina de seară. Fie ca fiecare zi să fie specială!

 

...dar uneori ieșiți din casă
În timpul sărbătorilor de iarnă este atât de ușor să stai acasă. Fii activ! Mergeți la patinoar, jucați-vă cu bulgări, dați-vă cu sania, încercați sporturile de iarnă. Vrei să te ascunzi la cald? Vezi site-urile muzeelor locale: în timpul vacanțelor sunt deschise unele expoziții gratuite. O altă opțiune excelentă: teatru pentru copii sau bradul de sărbătoare.

 

Savurați tratamente SPA

În zilele obișnuite, adesea, ritualurile preferate de înfrumusețare trebuie făcute în grabă – iar de sărbători, ai posibilitatea să nu te grăbești nicăieri. Baie de spumă cu aromă plăcută, masca preferată pentru față– fă tot ceea ce ai amânat atâta timp. După baie, aplică ulei de corp cu particule strălucitoare: strălucește la maxim! Iar copii vor aprecia săpunul și spuma de baie cu personajele preferate.

Text: Foto: Oriflame