O muncă sănătoasă

Bloggerul, antrenorul și pur și simplu frumoasa Sonya Soldatova are propriul studio de fitness, blog și program pentru sănătate și frumusețe. Ce calități au ajutat-o la realizarea succesului și transformarea dragostei pentru sport într-o afacere? Citiți interviul cu insta-goddess @ ss.fit.

Sonya, cât de mult timp a trecut de la apariția visului de afacere până acum? 

Cum scrie în cărți, fericirea și succesul nu pot fi dobândite. Ele doar vin. Poți să te prăbușești într-un tort plat, dar nu va avea succes, el vine singur. Am avut exact același lucru. Sincer, nu a existat nici un vis, totul s-a întâmplat prin coincidență. Am avut un singur scop - să evoluez în cadrul unei corporații. N-am crezut niciodată că voi face afaceri, și că voi fi independentă. Totul s-a dezvoltat în paralel, nu aveam destui bani, am lucrat cu jumătate de normă ca vânzător, apoi altceva.

Aceasta e o cale universală?
Cred că toată lumea are propriul său mod. Am o atitudine negativă față de propaganda unui subiect. Acum toată lumea țipă despre antreprenoriat, dar nu toți sunt gata să se ocupe cu acest lucru, nu toți sunt capabili și nu toată lumea are nevoie de acest lucru.Câte inimi sparte sunt acum cu împrumuturi și  afaceri ruinate?! Trebuie să înțelegi clar de ce ai nevoie de o afacere. Nu trebuie să lași totul și să te îndrepțti spre nicăieri. Antreprenoriatul este, într-o anumită măsură, libertate. Mai multă responsabilitate, dar mai multă libertate. Care e rostul să combini în aceleași condiții situațiile de stres și responsabilitatea? Desigur, există oameni care se bucură de această afacere. Dar, cel mai probabil, toată motivația este sumele mari de bani.

Ați spus că nu toți oamenii pot deveni antreprenori. Însă cum este un antreprenor real? Ce calități are?
Aceștia sunt oameni fără teamă care își asumă responsabilitatea. Pentru că, în principiu aceasta este sarcina unei afaceri. Chiar dacă știi cum să faci asta, îți asumi sarcini, ajungi la rezultat și înțelegi detaliile în felul ăsta.

Cât de mult s-au schimbat scopurile tale de-a lungul timpului?
Nici acum nu mi-e clar care e scopul  meu final. Nu am avut un scop specific de a-mi crea o afacere. Totul se transforma în dependență de importanță. În primul rând, hobby-ul crește în afaceri, atunci există un interes sportiv și oportunități mariCând poți să faci diferite sarcini, ai un scop și înseamnă că nu ți-e teamă să-ți asumi riscuri. Chiar dacă pierzi bani, măcar te distrezi.
Scopul meu este să mă asigur pe mine și pe părinții mei. Acest lucru este obținut acum, doar că la nivel mediu. Dar vreau ca părinții mei să vadă o altă viață, să călătorească și să obțină tot ce nu și-au putut permite.Vreau să le ofer asta singură.

Cum apreciază părinții realizările tale?
La fiecare discuție pe care noi o aveam mereu a existat afirmația că ei sunt oameni din perioada sovietică.  Însă eu sunt o persoană directă. Răspunzând la întrebarea cum ar trebui să fie aș adăuga acestor oameni nu țin cont de opinia altcuiva. «Există opinia și părerea mea», — cred ei. «Îmi voi organiza viața așa cum mi-am imaginat eu».

Te-a ajutat sportul să-ți întărești caracterul? Sau sportul a fost doar un supliment?
Mai întâi a fost sportul. Am studiat foarte mult, considerându-mă o persoană netalentată. Cineva cântă la pian, dansează, cântă, știe să deseneze, iar eu nu știu nimic. Da, studiez, veselă, inteligentă însă fără talent, așa credeam. Când a existat posibilitatea de a merge la anrtrenamente (la pole dance), am fost foarte motivată. Acolo, în sala de clasă, am avut „talent”, acolo am fost lăudată. Mereu am simțit că sunt un copil favorit, dar nu am fost lăudat pentru realizări și nici realizări nu au fost. Familia mea destul de rar afișează emoțiile. Și cred că, cuvintele de genu «Ce fată deșteaptă am, sprijinul meu» am auzit de la mama abia anul ăsta la 8 martie. Am rămas plăcut surprinsă. 

Desigur, sportul și antrenamentele mi-au ajutat la formarea caracterului și m-au ajutat să cred în mine. După publicarea fotografiilor în rețelele sociale, a apărut atenția celorlalți, am câștigat multe concursuri de fotografie. Mereu mi-a plăcut să pozez, niciodată nu m-am intimidat. Erau intimidate alte persoane și părinții. Ei au încercat să-și oglindească complexele pe mine, însă nu am atras atenția. Da, am o statură mică. Și ce?

Cum crezi, ce-i împiedică pe oameni să facă ceea ce-și doresc, inclusiv și afaceri să facă?
Stereotipurile impuse și complexele altora pe care le absorbem și le reflectăm. Trebuie să stăpânești o artă subtilă a indiferenței. Fără aceasta, nimic nu va fi. Trebuie să fii indiferentă față de opinia altor persoane. Desigur, există întotdeauna o acțiune de limitare morală, nu vorbesc despre anarhie.

Vrei să schimbi ceva din trecutul tău?
Sunt unde sunt, pentru că am făcut ce vroiam. Am greșit, am muncit din greu, am refuzat multe lucruri pentru a atinge rezultate. Acum mă trezesc în fiecare dimineață și  nu vreau să se schimbe nimic, lasă să fie așa cum este.

În noul proiect Oriflame «Vară adevărată» vom vorbi despre modul în care diferitele componente ale stilului tău de viață pot crea baza pentru o frumusețe autentică. Da, aceasta nu este doar despre o alimentație sănătoasă, rutina de îngrijire sau sport! Să-ți delimitezi prioritățile corect în show-ul online te va ajuta eroina noastră, Sonia Soldatova. Urmărește transformările eroinelor noastre din cadrul show-ului, inspiră-te din sfaturile experților noștri și află mai multe despre alimentația sănătoasă, îngrijirea pielii, tendințele modei și pașii simpli în drumul tău spre schimbări frumoase.

Text: Foto: Vladimir Kochetkov