Frumusețea nu are vârstă

Indiferent ce vârstă ai, neapărat se va găsi o persoană care să îţi spună cum ar trebui să trăieşti, ce să faci şi ce să îmbraci. Eroii noştri au vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, dar ei au mai multe lucruri în comun, decât diferențe de vârstă. Ei sunt independenți, de succes, în permanenţă descoperă lucruri noi, își urmează visul și îi inspiră pe alții, indiferent de cifra din pașapoartele lor. Ei ştiu principalul lucru: frumuseţea nu are vârstă.

DARYA MILKA
19 ani, model

«În jurul profesiei mele există multe stereotipuri cu privire la vârstă. De exemplu, cariera unui model ar trebui să înceapă la vârsta de 13 ani și dacă nu ați reușit să deveniţi top-model la 25 de ani, atunci, din păcate, vă apropiaţi de apus.

Deseori, oamenii mă percep prin prisma acestor idei. De exemplu, ei cred că am început târziu - la 16,5 ani. De asemenea, mulți oameni sunt confuzi în legătură cu vârsta mea reală - pentru că în fotografii pot arăta complet diferit.

Un alt stereotip este legat de faptul că la 20 de ani ai nevoie de educație, trebuie să faci studii la universitate, să îţi construieşti un viitor. Adesea, o asemenea presiune vine din partea părinților. Dar mi se pare că este posibil să merg la universitate la 30 de ani și chiar să lucrez în paralel. Dar dacă acum vreau să călătoresc și profesia mea îmi dă o astfel de oportunitate, atunci aș vrea să îmi realizez această dorință, iar ce va fi în viitor – vom vedea. Sper că va fi numai bine!».

IRINA GORBACHEVA
30 лет, actriță, blogger

«Desigur că stereotipurile de vârstă există. În teatru totul e simplu: ca să joci diferite roluri, există o serie de mijloace. Dacă înțelegi ce vârstă are, trebuie doar să te grimezi. Și plastica - când ești mai tânăr, ești mai expresiv, ridicol, stângaci, iar când ești în etate, devii mai puțin mobil. Acestea sunt mijloace, care, totuși, ajută să arăţi vârsta eroului.

În viața mea mă confrunt şi cu asemenea lucru: „Oh, Ira, nu mai ai 17... 21, 22, 23, nici 24 ani...”, adică sunt șabloane pentru fiecare vârstă. Și ce! Eu personal mă simt de 17-18 ani. De fapt, nu știu cum să răspund la astfel de întrebări, pentru că nu înțeleg ce înseamnă „vârstă”. Cred că nu există nici o vârstă – aşa gen de persoană sunt. Da, în pașaport există, dar de fapt nu există.

Nu încerc să realizez ceva până la un moment dat, eu doar merg prin viață. Deși recent mi-a apărut o dorinţă pe care într-adevăr vreau să o realizez: o călătorie în jurul lumii timp de un an și, dacă este posibil, cu mașina. M-am gândit că ar fi ciudat să plec pur şi simplu din această lume, atunci când va veni timpul, fără ca să văd acest frumos glob pământesc. De aceea, voi încerca să realizez acest vis».

 

TATIANA NEKLYUDOVA
61 ani, model

«Întotdeauna mă prezint aşa: Tatyana Neklyudova, 61 de ani, mama a doi copii, bunică a trei nepoți și prin cumul model. Am devenit model la vârsta de 59 de ani. Înainte de asta, nu îmi plăcea să mă fotografiez și nu mă consideram frumoasă. După filmări și şedinţele foto, atitudinea mea față de mine a început să se schimbe spre bine, am devenit mai liberă. Mă bucur că am reușit să găsesc un nou vector de dezvoltare.

După filmările pentru lenjeria de corp, unii utilizatori au lăsat comentarii: „Ce face acolo această bunică, este timpul să se gândească la viața de apoi, iar ea face reclamă la lenjeria de corp.” Dar acestea au fost cazuri rare. Acesta a fost primul precedent în Rusia, când o femeie de vârsta mea s-a filmat în lenjerie de corp. Am făcut o mică revoluție. În retrospectivă, cred: "Doamne, ce aventură!". În general, mă bucur că am o astfel de experiență.

Odată portretul meu fără retușare a primit 3000 de Like pe Instagram! Și fotografiile noastre, împreună cu colegii de la agenție, au fost publicate de o revistă populară americană de modă, scriind că, prin exemplul nostru, schimbăm atitudinea față de frumusețe și vârstă în Rusia.

La sigur nu mă simt de 60 de ani. Sunt tânără, veselă, fac yoga, practic mersul nordic, mă plimb foarte mult împreună cu nepoții mei, merg cu bicicleta, duc un stil de viață sănătos. Îmi place aspectul meu exterior, îmi iubesc corpul. Mai mult, acum mă plac mai mult decât în tinerețe. Nu cred că frumusețea se îndepărtează odată cu vârsta, ci doar devine diferită».

Text: Foto: Oriflame