Cu 10 ani mai tânără: bazele machiajului anti-îmbătrânire

Machiajul anti-îmbătrânire potrivit face minuni: poate netezi vizual ridurile, ridica pleoapele și corecta ovalul facial. Machiajul anti-îmbătrânire nu șterge ridurile. Secretul său este că face pielea vizual mai tânără și ridică toate liniile faciale în sus.

Machiajul anti-îmbătrânire potrivit face minuni: poate netezi vizual ridurile, ridica pleoapele și corecta ovalul facial. Machiajul anti-îmbătrânire nu șterge ridurile. Secretul său este că face pielea vizual mai tânără și ridică toate liniile faciale în sus.

Tehnica machiajului anti-îmbătrânire a fost în continuă schimbare, a fost rafinată și îmbunătățită de-a lungul secolelor, iar machiajul anti-îmbătrânire de astăzi este ușor și foarte simplu.

Nu există o limită de vârstă pentru machiajul anti-îmbătrânire, pentru că toate avem stiluri de viață, ritualuri de îngrijire a pielii și tipuri de piele diferite. Iar acești factori au un impact direct asupra vârstei la care apar primele semne de îmbătrânire.

Pielea matură are propriile caracteristici: ovalul facial începe să-și piardă definiția, tonusul scade, devine mai puțin ferm și elastic, apar uscăciunea și ternitatea.

Machiajul anti-îmbătrânire este realizat într-o schemă de culori moi și subtile. De-a lungul anilor, pe față pot apărea roșeață, pigmentare și pete întunecate, așa că primul pas pentru o față cu aspect mai tânăr este crearea unui tonus neted și natural. Un primer cu ingrediente de îngrijire, un fond de ten hidratant și un iluminator sunt cele mai bune instrumente pentru a realiza acest lucru. Cel mai bine este să optezi pentru fonduri de ten de culori calde pentru ca pielea să aibă un aspect proaspăt și odihnit.

Pentru machiajul ochilor, optează pentru texturi mate sau satinate, dar evită luciurile, deoarece acestea vor accentua și mai mult denivelările pleoapelor tale.

Alege tonuri de bej, castaniu sau maro pentru pleoape.

Culorile naturale îți vor accentua delicat look-ul și cu grație. De asemenea, poți aplica nuanțe de roz sau piersică pentru a conferi strălucire  privirii tale. Balsam, luciu sau ruj - alege în funcție de gustul tău. Cel mai important este să te asiguri că produsul creează un efect de strălucire umedă pe buze.

Machiajul anti-îmbătrânire pe etape:

1. Vei avea nevoie de un PRIMER pentru a aplica machiajul fără cusur. Are o textură ușoară: se absoarbe rapid, ascunde liniile fine și împiedică fondul de ten să se aglomereze.

2. Alege FONDURIE DE TEN CU INGREDIENTE HIDRATANTE pentru un aspect mai natural al tenului. Aplică produsul într-un strat subțire, fără a încărca pielea sau a crea un efect de mască.

3. Pentru zona din jurul ochilor, alegi un CORECTOR cu tonuri calde pentru un ten mai uniform. Aplică doar în colțurile interioare ale ochilor și folosește vârfurile degetelor pentru a repartiza produsul pe pleoapa superioară și inferioară.

4. Corectează trăsăturile feței cu CORECTOR într-o nuanță mai deschisă. Aplică-l pe zonele proeminente ale feței (frunte, nas, pomeți) și pe acele zone care se lasă odată cu vârsta, cum ar fi colțurile ochilor și buzele. 

5. Aplică FARD pe merele obrajilor și estompează-l în sus, spre tâmple. Se dublează pe pomeți, zona temporală, nas, maxilar.

6. Pictează-ți sprâncenele îngrijit, fără linii clare și grafice, mai degrabă fă-ți curba și coada mai pronunțată. La final, nu uita să-ți aranjezi sprâncenele cu o PERIE.

7. Pentru ochi, folosește un CREION MOALE pentru a nu-ți traumatiza ochii. Accentuează linia genelor și colțul exterior al ochiului. 

8. Folosește o pensulă plată pentru a aplatiza săgeata, îndreptându-i coada mică spre tâmplă.

9. Lifehack-ul meu personal: nu nuanța ultimele gene din colțurile exterioare: astfel nu vei avea nicio umbră în plus, iar ochii vor arăta mai TÂNĂR.

10. Înainte de a aplica RUJUL, folosește CREIONUL pentru a contura buzele, astfel vei prelungi rezistența rujului, iar buzele vor arăta mult mai expresiv.