Ce este hair slugging și merită cu adevărat să încerci?

Spune adio zilelor în care părul nu îți stă cum trebuie cu cea mai recentă tendință de pe TikTok - Hair Slugging! Această tehnică coreeană presupune să aplici seara, la culcare, ulei pe părul curat, din belșug, pentru un păr luxuriant și cu aspect sănătos. Dar face această tehnică cu adevărat minuni pentru șuvițele tale? Hai să descoperim împreună toate detaliile acestui trend și află dacă merită să-l încerci.

Industria frumuseții este în continuă evoluție, iar social media joacă un rol uriaș în introducerea de noi tendințe, așa cum am văzut în cazul trendului skin cycling. Cel mai recent trend de înfrumusețare care ia cu asalt TikTok este hair slugging! Această tehnică inovatoare presupune aplicarea unui strat gros de ulei pe părul tău pentru a reține umiditatea în firul de păr și a stimula hidratarea. Dar înainte de a începe procesul, este important să iei în calcul potențialele beneficii și riscuri ale hair slugging. Așa că... să începem cu începutul!

Ce este slugging-ul pentru păr?

Similar cu  slugging-ul pentru pieleslugging-ul pentru păr este o tehnică care presupune folosirea uleiului peste noapte pentru a reține umiditatea în firul de păr. Dar acesta nu este singurul pas; mai trebuie să îți înfășori părul într-o eșarfă de mătase sau într-o cască de duș pentru a hidrata în profunzime. Acest strat gros de ulei ajută la hidratarea profundă și la înmuierea părului, precum și la îmbunătățirea strălucirii și a aspectului general al acestuia.

Este această tehnică potrivită pentru tine?

La fel ca în cazul oricărui produs sau tehnică, există atât argumente pro cât și contra. Pe de o parte, un ulei natural eficient, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de nucă de cocos, poate ajuta la fixarea umidității în firul de păr și la îmbunătățirea aspectului părului uscat sau deteriorat. De asemenea, poate crea o barieră împotriva poluanților din mediul înconjurător și a daunelor provocate de căldură. Pe de altă parte, uleiurile groase au o textură greoaie și pot îngreuna părul, făcându-l să pară gras și murdar. Ca să nu mai vorbim de faptul că poate bloca foliculii de păr, ceea ce duce la numeroase probleme ale părului.

Cine ar trebui să încerce hair slugging?
Tehnica hair slugging poate fi potrivită pentru persoanele cu părul uscat sau deteriorat care caută o modalitate eficientă de a înlocui umiditatea pierdută și de a preveni deteriorarea ulterioară. De asemenea, poate fi benefic dacă ai părul creț sau cu textură care tinde să fie mai predispus la deshidratare și electrizare. Cu toate acestea, tehnica nu este recomandată pentru părul foarte fin sau gras deoarece uleiul de păr poate exacerba mătreața și scalpul gras. Dacă nu știi exact în ce categorie te încadrezi și cu ce probleme te confrunți, fă testul de îngrijire a părului pentru a afla cum să-ți îngrijești mai bine părul. Hibrizii noștri DUOLOGI de îngrijire a părului și a pielii sunt un exemplu excelent pentru a oferi părului tău tratamentul de care are nevoie!

Cum să integrezi tehnica în rutina ta?

Dacă te decizi să încerci totuși această tehnică, este esențial să o aplici pe părul curat și umed. Începe prin a-ți acoperi vârfurile părului cu acest  ulei de păr hrănitor cu ulei de nucă de cocos Love Nature sau cu uleiul de noapte reparator pentru păr Eleourcând uniform spre rădăcini. Alternativ, dacă vrei să eviți aplicarea uleiului direct pe scalp, optează pentru masca de păr intens reparatoare DUOLOGI sau masca de păr infuzată cu uleiuri Eleo pentru o hidratare la fel de intensă. Înfășoară-ți părul cu o bonetă sau o eșarfă de mătase peste noapte pentru a permite produsului să pătrundă în firele de păr.

Având în vedere că tendințele de îngrijire a pielii influențează din ce în ce mai mult modul cum ne îngrijim părul, nu este de mirare că se experimentează diferite tehnici de îngrijire a pielii chiar pe păr. Poate că hair slugging este cel mai recent trend, dar asta nu înseamnă că este potrivit pentru toată lumea. În cele din urmă, tipul de păr și problemele părului tău sunt cele care determină dacă merită să încorporezi hair slugging-ul în rutina ta.

Text: