Cum să te menții proaspătă toată ziua?

De fapt, cauza mirosului neplăcut din timpul zilei nu este transpirația, ci miile de bacterii care trăiesc pe suprafața corpului. Vestea proastă: nu putem opri transpirația, ar fi periculos pentru sănătatea noastră. Vestea buna: să te menții proaspătă ca după un duș este destul de real!

Poartă bumbac

Țesăturile naturale nu sunt doar mai plăcute pentru organism și mai sigure pentru mediu, ele, spre deosebire de cele sintetice permit pielii să respire. Poliesterul creează un efet de seră, accelerând creșterea bacteriilor, iar mirosul transpirației poate să rămână și după spălare.

Fă duș rapid

Un duș lung și fierbinte îți poate usca pielea, afectând bariera naturală. Îți recomandăm să petreci nu mai mult de 1-2 minute sub apă caldă și să atragi atenție asupra locurilor care transpiră excesiv, de exemplu, axilele, picioarele.

Produsele pentru duș trebuie să fie moi și cu ingrediente benefice. Nouă ne place crema de duș cu ulei de susan şi magnolie Love Nature și șampon & gel de duș North for Men Subzero.

Alimentează-te corect și bea apă

Deshidratarea, mâncarea fast-food și zahărul sunt condiții excelente pentru bacteriile dăunătoare. Nu le da nici o șansă! Include mai multe legume în meniul zilnic și bea de fiecare dată când îți este sete.

Îndepărtează părul

Părul axilar este o zonă suplimentară care poate fi acoperită cu bacterii patogene. Dacă problema transpirației te deranjează, încearcă să le elimini în mod regulat. Folosește o spumă specială pentru a proteja pielea sensibilă atunci când te razi.

Păstrează în dulap o bucată de săpun

Simți miros neplăcut când deschizi dulapul? Sortează-l cât mai des: aruncă lucrurile care sunt prea vechi, le porți rar sau cu miros neplăcut chiar și după spălare. Lifehack: pune în dulap o bucată de săpun și hainele vor îmbiba acest miros. Pentru bărbați, îți recomandăm să alegi parfumuri proaspete, revigorante de exemplul, săpunul North For Men Subzero.

Ai grijă de picioare

Șterge-ți bine picioarele după duș, nu le lăsa ude – altfel bariera de protecției a pielii va fi ruptă. Mențineți unghiile scurte și folosește spray-uri speciale care rețin mirosul. Noua ne place spray-ul antiperspirant pentru tălpi 36H Feet Up Advanced.

Folosește deodorante

Sau un antiperspirant? Alege produsul care rezolvă exact problema ta. Deodorantul protejează numai de miros, antiperspirantul de miros și transpirație. Aplică-l înainte de culcare, pentru un efect mai bun. Preferatele noastre: Deodorant roll-on antiperspirant North For Men Subzero pentru bărbați și deodorantul cremă antiperspirant Activelle Comfort.

Text: Foto: Oriflame