5 pași pentru o piele curată în purtarea unei măști

Ai observat că purtarea permanentă a unei măști de protecție provoacă erupții cutanate? Nu ești singura persoană care se confruntă cu această problemă. Nu este plăcut, dar se poate repara!

Purtarea unei măști este noua noastră realitate, necesară pentru a ne proteja corpul, dar uneori poate fi incomodă și poate provoca o producție excesivă de sebum, pori înfundați și alte imperfecțiuni ale pielii. Dacă, la fel ca noi, ești o persoană preocupată de sănătate care vrea să evite consecințele negative pentru pielea ta, rămâi aici pentru a afla secretele  și pentru a aborda această problemă.

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea! Dacă erupțiile cutanate te-au ocolit, urmează aceste sfaturi pentru a-ți păstra pielea sănătoasă și proaspătă în permanență!

Încearcă o curățare dublă

Atunci când porți o mască de protecție, curățarea tenului de două ori pe zi nu este un lux, ci o necesitate. O mască poate împiedica exfolierea naturală a celulelor pielii, ceea ce cauzează mascne (un fenomen numit prin combinarea cuvintelor "acnee" și "mască"). Pentru o curățare mai temeinică, curăță tenul în două etape:

  • Începe cu uleiul de curățare NovAge. Formula sa hidrofilă îndepărtează eficient machiajul, excesul de sebum și alte impurități.
  • Apoi, utilizează NovAge Gel Wash Tonic. Curăță în profunzime porii, tonifică și hidratează tenul.

Evită deshidratarea pielii

Dacă pielea se deshidratează, reînnoirea celulelor poate fi întârziată. Împreună cu sebumul și impuritățile, celulele moarte ale pielii au tendința de a astupa porii, ceea ce duce la apariția punctelor negre. Pentru a menține pielea sănătoasă și hidratată chiar și sub mască, îți recomandăm următorii pași:

  • Folosește esența hidratantă NovAge după curățare. Revitalizează pielea prin întărirea barierei sale naturale de protecție și redă tenului un aspect sănătos.

Ține sub control aspectul gras al pielii

Purtarea unei măști în fiecare zi poate slăbi bariera protectoare a pielii. Își pierde din hidratare, porii se înfundă, apare strălucirea uleioasă și erupțiile cutanate. S-ar putea să simți nevoia să cureți tenul mai des, dar acest lucru nu va face decât să-ți afecteze pielea. Soluția noastră:

Scapă de imperfecțiuni

Sfaturile din paragrafele anterioare au un caracter mai proactiv și pot ajuta la prevenirea mascne. Dar ce se întâmplă dacă inflamația deja este? Folosește o emulsie facială care conține acid salicilic pentru a obține o piele frumoasă și curată:

  • Folosește după curățare. Aceasta va ajuta la combaterea inflamației, a porilor blocați și a post-acneei, precum și la prevenirea apariției unor noi imperfecțiuni. Pielea ta va fi curată și strălucitoare!
  • În plus față de acidul salicilic, emulsia conține extract de Centella asiatica, care calmează și regenerează pielea.

Ia măsuri imediate

Dacă simți că este pe cale să apară o inflamație, acționează imediat:

  • Aplică gelul antiinflamator de 24 de ore NovAge pe zona afectată. Acționează instantaneu, reducând inflamația și roșeața peste noapte - dovedit clinic.
  • De asemenea, poți aplica gelul local dacă erupția cutanată a apărut deja, pentru a-i reduce dimensiunea și disconfortul.
Text: