Cum se face: conturarea feței în funcție de tipul feței

Galina Ilyina, make-up artist oficial Oriflame, explică cum să folosești paleta pentru conturarea feţei THE ONE pentru a sublinia trăsăturile feței, a face pomeții mai evidenți și a oferi o strălucire sănătoasă.

Scopul conturării este de a face fața mai sculptată. Tehnica se bazează pe o combinație de nuanțe deschise și întunecate. 

Cu ajutorul sculptorului este posibil să creezi un efect de profunzime, să conturezi proeminențe faciale și să ascunzi anumite părți. Iluminatorul este folosit pentru a evidenția zonele pe care dorim să le subliniem, de exemplu, pentru a mări vizual ochii, pentru a face sprâncenele mai clare, pentru a reduce vizual nasul, pentru a adăuga volum buzelor.

Cum să alegi un produs pentru conturare?

Texturile cremoase pentru conturare au un aspect natural, se distribuie cu ușurință peste fondul de ten și se contopesc cu pielea. Texturile pudră îți permit să creezi orice efect, de la natural la dramatic, și necesită un ton pudrat înainte de aplicare.

Nu există un produs perfect, alegerea îți aparține. Principalul criteriu este confortul tău. Astăzi îți voi explica teoria conturării folosind ca exemplu paleta pentru conturarea feţei THE ONE, iar lecția cu produsele cremoase o pot vedea aici

Nuanța pentru sculptare se numește culoarea propriei umbre, așa că, atunci când o alegi, ghidează-te după subtonul pielii tale. Oricare ar fi nuanța umbrei tale naturală, la fel ar trebui să fie și cea a sculptorului. Paletele cu nuanțe medii sunt mai potrivite pentru tonurile reci ale pielii, în timp ce paletele cu nuanțe deschise se potrivesc pielii cu tonuri calde. Dacă nuanțele tale sunt neutre, le poți încerca pe amândouă, în funcție de cât de bronzată ești.

Cum se face conturul natural?

Conturarea corectă a feței începe cu pregătirea pielii. Fondul de ten și corectorul sunt o necesitate: conturarea pe pielea goală poate părea inestetică. Pentru început maschează inflamațiile și împrospătează zona ochilor. Dacă este necesar, fixează tonul cu pudră.

Aplică produsele uscate cu o pensulă largă și pufoasă. Acestea trebuie să se așeze larg și translucid, fără margini clare, creând un efect natural de umbră și bronz deschis.

Concentrează-te pe zonele care urmează să fie aplicate în funcție de tipul feței.

Față pătrată. Aplică sculptorul pe tâmple, în zona de creștere a părului, pe maxilar și pomeți. Iluminează fruntea și bărbia cu ajutorul iluminatorului, aplică fardul de obraz pe pomeți și retușează în sus, spre colțurile exterioare ale ochilor. Acest fard de obraz va rotunji fața și va înmuia forma pătrată.

Față ovală. Întunecă conturul frunții, bărbiei și pomeților cu sculptorul. Aplică iluminatorul pe zona de deasupra pomeților, pe bărbie și pe partea din spate a nasului. Fardul de obraz pe merele obrajilor și produsul care a mai rămas pe perie distribuie-l pe pomeți.

Față rotundă. Pentru a îngusta vizual fața, sculptează toate zonele laterale, lăsând fruntea și bărbia neatinse. Luminează podul nasului pentru a atrage atenția asupra centrului feței, evidențiază partea de sus a obrajilor și triunghiul de pe bărbie. Aplică puțin fard de obraz chiar deasupra pomeților.

Cum altfel poate fi folosită o paleta?

O singură paletă pentru conturare poate înlocui jumătate din trusa ta de machiaj. De exemplu, poate fi folosit pentru a realiza un machiaj complet al ochilor.

Adună sculptor pe perie și distribuie-l pe toată linia orbitală pentru a lărgi și intensifica profunzimea ochilor. Aplică-l în zona de la colțul ochilor până la tâmple și retușează-l ușor pentru a ridica vizual colțurile ochilor și a obține o privire de pisică. Iluminatorul poate fi folosit pentru a evidenția colțul interior al ochiului și osul sprâncenelor sau poate fi aplicat pe întreaga pleoapă mobilă pentru un aspect radiant și proaspăt.

Cumpără