Regulile nuanțelor în machiaj

Galina Ilyina, make-up artist oficial Oriflame, ne spune cum să-ți planifici machiajul astfel încât toate nuanțele din el să se potrivească armonios.

Care este accentul tău?

În combinația rujului și a fardurilor, este mai bine să eviți similitudinea de culori. Dacă buzele tale sunt într-o nuanță bogată și vibrantă, atunci machiajul ochilor este mai bine să fie făcut într-o notă caldă. În mod corespunzător, dacă buzele sunt într-o nuanță naturală, ochii devin centrul machiajului accentuați cu tonuri luminoase, proeminente. Pe de altă parte, fardul de obraz și rujul nu trebuie să fie identice, dar trebuie să fie o nuanță asemănătoare în aceeași gamă de culori.

Fii atentă cu nuanța de roșu

Rujul roșu în sine este deja suficient și nu necesită accente suplimentare. Dar un pic de fard perlat într-o nuanță aurie va adăuga un anumit farmec look-ului. Dacă aplici un ruj roșu, folosește o nuanță de piersică-maronie ca fard de obraz și pune accentul pe conturarea feței.  

Adaugă linii de tuș pătrunzătoare

Rujurile într-o nuanță nude, piersică, roz arată armonios cu fardurile ciocolații sau bronzante Smokey Ice. De asemenea, experimentează cu nuanțele, de exemplu, folosind culori vii (verde, albastru, portocaliu) pentru a trasa o linie subțire sau pentru contura pleoapa inferioară.

Un aspect armonios - un aspect proaspăt

Nuanțele de fructe de pădure în machiaj atrag foarte mult atenția, așa că nu opta pentru un machiaj activ al ochilor. Folosește un fard mat, bej sau nude cu strălucire. Folosind o nuanță de fucsia strălucitoare pe buze, poți aplica ușor un fard de obraz într-o nuanță de roz moale. Îți va însenina fața!

Cum să potrivești fardul de obraz și rujul

Combină nuanțe de vin, bordo, maro cu fard de obraz piersiciu. Aplică-le într-un strat subțire, astfel vor adăuga o notă de lejeritate machiajului și nu vor distrage atenția de la buze.