Top 5 trenduri în machiaj de încercat în 2018

Tendințele în machiaj de pe catwalk pot părea adeseori prea scandaloase pentru a le folosi în lookul de zi cu zi, dar există modalități de a le ajusta și de a le personaliza. În acest scop am alcătuit o listă a celor mai în vogă tendințe în machiaj pentru anotimpurile următoare, pentru a putea adopta orice look dorești pe parcursul anului 2018.

1. ÎNDRĂZNEȚ ȘI COLORAT
Nu ar fi primăvară, fără să fie ăn vogă culorile extrem de aprinse. Culorile pastelate cu un pigment intens, portocaliul, rozul, turcoazul și galbenul sunt vedetele de pe podiumurile de defilare ale designerilor pentru numeroase creații artistice. Indiferent de modul în care îl adaptezi la machiajul de zi cu zi, vei face senzație cu acest look. Cu cât este mai îndrăzneț și mai multă strident, cu atât mai bine!

2. STRĂLUCIRE, STRĂLUCIRE, STRĂLUCIRE 
De la sclipiri subtile la pietre prețioase și bijuterii, cea mai în vogă tendință de beauty a anului 2018 este strălucirea. Ochii modelelor de pe podiumurile de defilare au etalat chipuri și buze sclipitoare, cu eyeliner în culori scânteietoare, contururi de ochi radiante, sprâncene împodobite și pleoape ornate cu glitter mare, în stilul anilor 90. Strălucește, mică stea. 

3. LINII „PLUTITOARE” 
Când vine vorba de staruri: Tușurile aplicate în 2018 își propun să creeaze contururi și unghiuri noi. Variante noi ale machiajului tip ochi de pisică au fost observate pe catwalk, incluzând forme grafice de la albastru-petrol, la ochi de un negru intens cu machiaj bazat pe utilizarea spațiului negativ. Indiferent dacă optezi pentru imagini feline inovatoare sau forme expresive, vei avea doar de câștigat folosind tușurile de ochi.

4. TONURI DE ROȘU
Odată cu primăvara, își fac apariția și căpșunile, și nu doar pentru a fi servite ca desert. Nuanțele aprinse de roșu magenta până la tonurile cherry au colorat buzele modelelor din cadrul colecțiilor de primăvară/vară, împreună cu tonuri de roz ruginiu pentru ochi în combinație cu o culoare natural-aurie a tenului și cu linii îndrăznețe de contur al ochilor. Pentru un look mai sofisticat adoptă nuanțe mai subtile cum ar fi cranberry sau arămiu. Pentru buze alege un luciu de buze lollipop de o strălucire intensă sau puțin ruj creion strălucitor.  Și mai ales nu uita să adaugi un strat de bază pe buze înainte de aplicarea nuanțelor de roșu aprins.

5. PIELE CU ASPECT NATURAL
E foarte importantă baza machiajului! Nu există nici o îndoială că tenul joacă un rol definitoriu, etalând fonduri de ten radiante pe toată durata evenimentelor de modă de pe mapamond. Lookul principal a fost unul sportiv și fresh, punând accent pe redarea unui aspect plăcut fiecărui tip de piele în parte. Înarmează-te cu loțiune bază de machiaj și o cantitate mică de corector pentru o bază de machiaj optimă, și joacă-te cu diferite iluminatoare pentru a crea un look radiant și strălucitor.

Text: Foto: Getty Images