Vitamina C: De ce este bună pentru pielea ta?

Nu este un secret că alimentele bogate în vitamina C sunt bune pentru sănătate. Dar știai că sunt bune și pentru îngrijirea frumuseții tale? Îți vom arăta care sunt problemele tenului pe care le poate combate și cum să o incluzi în rutina ta zilnică de frumusețe.

Ce trebuie să știu despre vitamina C?

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este un nutrient esențial necesar pentru creșterea și repararea corespunzătoare a țesuturilor din organism, inclusiv (ați ghicit) a pielii. Deoarece substanțe precum vitamina C nu sunt produse de organism, acestea trebuie să provină din suplimente sau din alimente: citrice, verdețuri, căpșuni, broccoli și ardei roșii și verzi. În cazul tenului, vitamina C va fi mai benefică atunci când este aplicată local decât atunci când este administrată intern.

Cu ce probleme ale pielii se confrontă vitamina C?

Ar fi mai corect să ne întrebăm: Există ceva la care acest nutrient puternic nu poate face față? Există un motiv întemeiat pentru toată agitația care înconjoară vitamina C: aceasta este într-adevăr eficientă pentru o multitudine de probleme ale pielii: tenul tern, ridurile, hiperpigmentarea și alte semne de tonus neuniform care pot fi cauzate de expunerea la soare.

Vitamina C este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante: reduce la minimum efectele nocive ale radicalilor liberi cauzate de razele UV și de aerul poluat. Acesta declanșează procesul natural de regenerare, reparând celulele deteriorate, pentru un ten sănătos și strălucire.

În același timp, vitamina C suprimă producția de melanină din piele și reduce apariția petelor de vârstă, pentru a face ca tonusul pielii să fie mai uniform și mai strălucitor.

Nu în ultimul rând, vitamina C stimulează producția de colagen și elastină, întinerind pielea și făcând-o mai fermă. În concluzie, produsele cosmetice cu vitamina C sunt ca o porție de suc de portocale proaspăt stors pentru ten.

Cum pot introduce produsele cu vitamina C în rutina zilnică de îngrijire a tenului?

Vitamina C este deja prezentă în multe produse cosmetice, cum ar fi tonicele, cremele hidratante, măștile faciale și misturi. Cu toate acestea, se consideră că cel mai eficient este să se utilizeze produse speciale cu o concentrație mai mare a acestei componente. Nu uitați că ar trebui să folosiți astfel de produse după ce vă curățați pielea, dar înainte de a aplica crema hidratantă. Asigurați-vă că verificați data de expirare a oricărui produs cu vitamina C și urmați întotdeauna instrucțiunile.

Vitamina C este un ingredient instabil

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont atunci când adăugați vitamina C în rutina de îngrijire a pielii: acidul L-ascorbic, care este cea mai pură și mai activă formă de vitamina C, este cel mai eficient în forma sa proaspătă. În același timp, este cunoscut ca fiind instabil și își pierde rapid proprietățile utile atunci când este expus la lumină, aer și căldură - motiv pentru care sunt necesare anumite condiții de utilizare și depozitare pentru a obține cel mai bun efect.

Expertiza în îngrijirea pielii ne-a permis să dezvoltăm un ambalaj inovator pentru serul NovAge Proceuticals: vitamina C este amestecată cu un gel de transport direct în recipient și pătrunde în piele într-o formă mai concentrată și mai activă!

Ar trebui să folosească cineva vitamina C cu prudență?

Produsele cu vitamina C sunt, în general, potrivite pentru toate tipurile de ten. Cu toate acestea, dacă nu ești sigură cum va reacționa pielea, fă un test pe interiorul antebrațului înainte de a aplica un serum. În general, o ușoară senzație de înțepătură în zona de aplicare este o reacție normală.

Află mai multe despre serul cu 10% vitamina C NovAge Proceuticals aici.

Text: