Ingredient sub lumina reflectoarelor: Niacinamida

Niacinamida este în tendințe! Este un ingredient de îngrijire a pielii cu beneficii complexe pe care specialiștii îl recomandă de ani de zile, însă doar recent acesta a primit atenția cuvenită. Află de ce este atât de renumită această vitamină benefică pentru piele și ce produse să folosești!

Dacă ești pasionată de îngrijirea pielii, dulăpiorul tău din baie este probabil plin de seruri, măști și loțiuni hidratante care vizează diferite dificultăți ale pielii. Deși utilizarea a 10 produse diferite pentru a combate afecțiunile cu care se confruntă pielea noastră ne poate face să ne simțim experți în îngrijirea pielii, uneori ne dorim doar ca rutinele noastre să fie simple și eficiente. Nu ar fi minunat să găsești un ingredient care să poată contribui la reducerea ridurilor, la combaterea pigmentării și la îmbunătățirea pielii predispusă la acnee, toate în același timp? Îți prezentăm Niacinamida!

Ce este Niacinamida?

Niacinamida, numită și nicotinamidă, este o formă de vitamina B3. Aceasta este o vitamină solubilă în apă și un nutrient vital pentru multiple funcții ale organismului, cum ar fi funcția creierului, digestia și sănătatea optimă a sistemului nervos. De asemenea contribuie la furnizarea de energie pentru funcționarea eficientă a celulelor, are un rol important în repararea ADN-ului și a câștigat popularitate ca ingredient de îngrijire a pielii datorită multiplelor sale beneficii pentru îngrijirea pielii.

Niacinamida este potrivită în special pentru pielea uscată, sensibilă, matură și problematică, dar este bună și pentru îngrijirea zilnică și corectarea diferitelor acțiuni ale pielii:

  • Aceasta contribuie la reducerea ridurilor și a liniilor fine, combătând astfel semnele foto-îmbătrânirii;
  • Contribuie la reducerea pigmentării, a melasmei și conferă luminozitate pielii;
  • Poate ajuta la refacerea pielii predispusă la acnee;
  • Contribuie la reducerea vizibilă a dimensiunii porilor;
  • Ajută la stimularea producției de colagen;
  • Îmbunătățește aspectul palid al tenului;
  • Întărește bariera pielii, contribuind astfel la hidratarea pielii;
  • Poate ajuta la redarea elasticității și a rezistenței pielii;
  • De asemenea, poate spori eficacitatea produselor concepute pentru pielea uscată, sensibilă, matură și cu acnee.

Câte avantaje!

Toate acestea, cu doar câteva picături. Așadar, dacă îți dorești să simplifici rutina sau dacă nu vrei să îți cheltuiești toți banii câștigați cu efort pentru îngrijirea pielii, niacinamida este ingredientul care nu trebuie să îți lipsească!

Unde pot găsi Niacinamida?

Multe dintre produsele noastre conțin niacinamidă și adesea includ ingrediente active și tehnologii care împreună cu niacinamida oferă rezultate și mai eficiente. Iată câteva dintre sugestiile noastre pe care le poți încerca:

NovAge

 Optimals

De asemenea:

Text: