Acidul hialuronic şi proprietăţile sale unice

Acidul hialuronic este un ingredient popular şi des utilizat în produsele de îngrijire a pielii, şi pe bună dreptate. Anume acidul hialuronic menţine pielea hidratată şi, prin urmare, o face să strălucească. Hai să aflăm de ce merită atenţia ta.

Ce trebuie să ştii despre acidul hialuronic?

Acidul hialuronic nu este doar unul din ingredientele active conţinute în creme şi serumuri, ci este, de asemenea, o componentă structurală a pielii şi a ţesutului conjunctiv, produsă în mod natural de organism. Acesta este o componentă importantă a factorului natural de hidratare (NMF), un complex de molecule din stratul superior al pielii care ajută pielea să rămână hidratată, suplă şi o protejează împotriva factorilor externi.

Ce efecte are acidul hialuronic asupra pielii?

  • Este ca un magnet care atrage şi reţine apa în piele
  • Susţine şi întăreşte bariera naturală de protecţie.
  • Calmează şi netezeşte pielea aspră şi uscată.
  • Conferă pielii elasticitate şi strălucire
  • Estompează ridurile

Cum funcţionează acidul hialuronic?

Moleculele de acid hialuronic au abilitatea de a atrage şi reţine apa care echivalează cu greutatea sa multiplicată de 1000 de ori. Această substanţă hidratează, înmoaie şi netezeşte stratul superior al pielii, conferindu-i un aspect mătăsos şi radiant. Acidul hialuronic face minuni pentru pielea uscată, aspră şi ternă.

În calitate de componentă a NMF (Natural Moisturising Factor), acidul hialuronic este esenţial pentru funcţionarea eficientă a barierei protectoare a pielii. Acesta previne pierderea imidităţii, restabileşte funcţiile naturale de protecţie ale pielii şi ajută pielea să rămână suplă şi elastică.

Acidul hialuronic ar trebui să facă parte din rutina tuturor, și nu doar atunci când îți dorești hidratare şi strălucire. Acesta este minunat pentru toate tipurile de piele, dar este deosebit de benefic pentru pielea uscată. În plus, acidul hialuronic are un efect de întinerire prin umplerea instantanee a ridurilor.

Care este diferenţa dintre acidul hialuronic şi hialuronatul de sodiu?

Ambele componente hidratează eficient pielea. Cu toate acestea, acidul hialuronic este o substanţă pură care este produsă în mod natural de organism. Pe când, hialuronatul de sodiu este o sare a acidului hialuronic. Moleculele sale sunt mai mici şi pot pătrunde mai adânc în piele.

Ce produse conţin acid hialuronic?

Mai multe produse Oriflame conţin acid hialuronic. Nu ştii cu ce să începi? Iată câteva dintre aceste produse. Nu sunteți sigur de unde să începeți? Vă recomandăm produsele din această listă: 


Ser anti-rid pentru faţă NovAge Ecollagen Wrinkle Power
Ser revitalizant NovAge Time Restore
Ser lifting NovAge Ultimate Lifting Contour Define
Ser anti-îmbătrânire Optimals Age Revive
Mască de noapte cu efect intens revitalizant
Patch-uri pentru față Optimals