Cu drag pentru planetă: obiceiuri de frumusețe eco-friendly

Ești îngrijorată de impactul pe care rutina ta zilnică de îngrijire a pielii îl are asupra planetei? Te înțelegem. Dar nu trebuie să renunți la ritualurile tale de frumusețe pentru a face o diferență. Fiecare lucru mărunt pe care îl facem pentru a reduce deșeurile face deja o schimbare. Așadar, haideți să facem tot ce putem pentru planeta noastră folosind câteva sfaturi simple și ecologice pentru salvarea vieții!

Renunță la discurile de bumbac de unică folosință

Optează pentru o alternativă mai prietenoasă cu mediul: șervețele de curățare reutilizabile, lavetă, burete sau chiar prosoape de față. Absorbantele din bumbac ajung direct la groapa de gunoi și nu pot fi reciclate în mod corespunzător - de exemplu, din cauza înălbitorului utilizat la fabricarea lor.

Reutilizarea ambalajelor

În loc să aruncăm ambalajele goale ale produselor de îngrijire a pielii, încearcă să le dai o a doua viață - acest lucru va contribui la reducerea deșeurilor care ajung la groapa de gunoi. Borcanele de sticlă goale sunt ideale pentru a depozita agrafele de păr sau bureții de curățare reutilizabili. Atunci când cumperi produse noi, alege produse cu ambalaje din sticlă sau din plastic reciclat.

Alege produse versatile

Alegerea unui produs 2 în 1 înseamnă mai puține deșeuri pentru ambalare. De ce nu încerci gelul de curăţare 2-în-1 NovAge sau o Mască & Exfoliant 2-în-1 cu aloe vera şi apă de nucă de cocos organice Love Nature?

Nu folosi produse cu microsfere de plastic

Microsferele de plastic din produsele exfoliante ajung în și din sistemele noastre de apă, unde au un efect devastator asupra ecologiei râurilor, lacurilor și mărilor, asupra mediului în general și asupra sănătății umane. Asigură-te că exfoliantele tale conțin particule naturale și nu din plastic - Oriflame are doar astfel de produse. Folosim numai exfolianți de origine naturală, cum ar fi coji de migdale sau cristale de sare.

Oprește robinetul și economisește apă

Nu lăsa apa să curgă în timp ce te speli pe față sau pe dinți. Apa se scurge în canal și trebuie filtrată din nou, ceea ce necesită multă energie.

Alege ingrediente ecologice

Produsele biodegradabile și ingredientele organice sunt mult mai sigure pentru mediu. Formulele de curățare biodegradabile ale Love Nature ajută la reducerea poluării apei, iar ingredientele organice (în mai multe game, inclusiv Love Nature și Ecobeauty) sunt create folosind mai puține substanțe chimice și pesticide în cultivare, recoltare și producție.

Utilizarea unei cantități rezonabile de produs

De multe ori folosim mult mai mult șampon sau gel de duș decât avem nevoie cu adevărat. Nu turna prea mult produs: mai bine îl spumezi în palmele mâinilor și abia apoi îl aplici pe corp sau pe păr. Mai puțină risipă înseamnă mai puține sticle goale, iar bonusul este o mare economie. Dublă victorie!

Vara. Mai aproape de tine

Fiecare vară este specială și vrei să-ți amintești de ea în fiecare zi. Bucură-te de soare, de zâmbetele prietenilor, de mediu... Să o facem împreună! Să fim mai aproape de oamenii la care ținem cu adevărat. Să observăm natura din jurul nostru și să o ajutăm să înflorească - nu este deloc greu. Să ne scufundăm în spațiu aici și acum!

Află mai multe despre inițiativele de mediu și stabilește-ți propriile tendințe ecologice cu noi. Mai multe detalii te așteaptă pe contul de Instagram @oriflamemoldova.

Foto: Oriflame