Terapia prin culori: 4 rujuri pentru o bună dispoziție

S-a dovedit faptul că culorile ne pot influența emoțiile și nu este vorba doar de haine sau design interior. Află cum să creezi o stare de spirit potrivită cu ajutorul machiajului!

Ce este terapia prin culori?

Terapia prin culori studiază relația dintre dispoziție și culorile care ne înconjoară în viața de zi cu zi, precum și răspunsul emoțional la acestea. Studiile arată că mulți factori joacă un rol important în percepția noastră asupra culorilor: mediul cultural, vârsta, sexul și alții – dar există și caracteristici și reacții individuale.

Unul din studiile la scară largă în domeniul terapiei culorilor a fost realizat de Institutul de neutrologie și sănătate mentală Flory (Melbourne, Australia). Experimentul a arătata că nuanțele pastelate (mentă, azuriu, violet) le-a oferit pacienților liniște sufletească – în timp ce culorile mai luminoase și neon i-au făcut să se simtă exaltați. Incredibil, culoarea îți poate schimba chiar și ritmul cardiac!

Culoarea poate afecta nu numai starea noastră de spirit, ci și emoțiile interlocutorului. Aceasta înseamnă că chiar și un pas atât de simplu precum alegerea nuanței potrivite de ruj poate înclina balanța în favoarea ta.

Cum să schimbi starea de spirit cu ajutorul nuanței de ruj?

Roșu

Vrei să fii în centrul atenției? Roșu aprins este alegerea potrivită. Este dovedit șiințific că nuanța roșie captează și ține cu ușurință centrul atenției noastre. Cu siguranță nu va putea să-și ia privirea de la buzele tale! Roșu simbolizează tăria, încrederea în sine și adevărata feminitate – și este, de asemenea, asociat cu romantismul și pasiunea. Perfect pentru o întâlnire pe zoom.

Coral

O nuanță însorită ce oferă o explozie de energie și emoții pozitive. Dacă te așteaptă o zi grea și starea de spirit lasă de dorit, poartă un ruj coral. Zâmbetele celor din jur sunt garantate!

Roz

Poate cea mai aleasă nuanță de ruj și preferata noastră care face adevărate minuni cu starea interioară. Rozul ne face să uităm de griji, ne ajută să trăim timpuri dificile mai ușor, creează o stare romantică, relaxantă. În plus, este cea mai reușită culoare de îmbrăcăminte pentru fotografiile de pe rețelele de socializare – potrivit unui studiu comun a Institulului Pantone, al serviciului Fohr și ghidului Visit Carlsbad, rozul atrage atenția utilizatorilor și le crește activitatea.

Nud 

Colecția de rujuri pentru fiecare fată va fi incompletă fără nudul perfect: nuanța buzelor este cea mai bună, nu va ieși niciodată din modă, se portrivește oricărui look și este considerată standardul eleganței și stilului. Rujul nud vorbește de încrederea în sine și frumusețea naturală, pe care dorești să o sublinizi.

Alege nuanța ta a rujului THE ONE Colour Unlimited și bucură-te de un finisaj impecabil de catifea toată ziua.