Caută în compoziție: Centella sau Cica

Calmează, accelerează regenerarea, întinerește și se potrivește pentru orice tip de piele - și toate acestea sunt despre un extract. Analizăm proprietățile Centella, o componentă indispensabilă în îngrijirea pielii problematice.

Ce este Centella?

Alt nume – gotu kola, iarba tigrului, pe ambalajul produselor cosmetice poate fi găsite prin cuvântul cica sau zika. Aceasta este o plantă medicinală puternică a cărei patrie este India, Sri Lanka, sudul Africii și Madagascar. În China , Centella a fost numită „fântâna tinereții” datorită capacității sale de a prelungi viața.  

Care sunt proprietățile acestei plante?

În învățătura indiană și medicina populară chineză, Centella a fost recomandată pentru hipertensiune arterială, reumatism, boli de piele și alte boli și a fost apreciată ca mijloc de consolidare și stimulare a activității creierului, încetinirea procesului de îmbătrânire și îmbunătățirea circulației cerebrale. Centella este o sursă de vitamine A,B,E, precum și magneziu, care ajută organismul să se recupereze de stres și dureri de cap.

De ce toți fanii îngrijirii pielii vorbesc despre Centella?

Moda Centella a venit din Asia, unde zika este considerată una din cele mai puternice componente calmante și antioxidante. Astăzi, produsele cosmetice cu Centella reprezintă o tendință cheie în îngrijirea pielii și există multe motive pentru acest lucru:

  • Accelerează regenerarea

 Centella stimulează producerea propriului colagen și suprimă compușii care îl distrug. Combinația acestor proprietăți face ca Centella să fie indispensabilă pentru pielea problematică: ajută la eliminarea rapidă a urmelor și chiar a micilor cicatrici lăsate de inflamații mai vechi.

  • Calmează

Centella are capacitatea de a reduce micro-inflamație: ajută la reducerea zonei de inflamație specifică pentru pielea problematică, iar la nivelul pielii sensibile – face față roșeții.

  • Tonifică

 Extractul de Centella îmbunătățește micro circulația, contribuind la menținerea elasticității pielii și la restabilirea conturului feței.

Unde o găsești?

În Emulsia antiacnee NovAge care previne şi tratează eficient porii congestionaţi, coşurile şi cicatricile post-acneice. Reduce aspectul coșurilor la adulți cu 63 %, roșeața și cicatricele post-acnee cu 19% - dovedit clinic! 

Pe lângă Centella (CICA), ce contribuie la regenerarea pielii şi la sinteza colagenului conține și uleiul de Tamanu care, de asemenea, are proprietăţi regeneratoare. Acesta contribuie la menţinerea unui aspect curat şi luminos al tenului.

Text: