Cum să menții machiajul mat toată ziua?

Experta în frumusețe Oriflame, Galina Ilyina ne vorbește despre cum să realizezi un machiaj mat la modă și să îi menții durabilitatea.

Pasul 1: pregătirea pielii

Luciul gras provoacă multe probleme, de aceea îngrijirea zilnică este importantă, selectată strict în funcție de tipul de piele. Dacă te preocupă secreția crescută de sebum, asigură-te că finisezi curățarea cu o loțiune tonică: reîmprospătează, matifiază, reglează glandele sebacee și ajută la îngustarea porilor.

Pasul 2: bază de machiaj pentru estomparea porilor The ONE

Baza de machiaj cu efect mat este o etapă indispensabilă a machiajului mat, asigură stabilitate, un finisaj mat și un aspect mai natural. 

Eu prefer baza din gama THE ONE: o aplici pe toată fața sau doar în zonele cu probabilitate de îngrășare (frunte, nas bărbie).

Pasul 3: Fond de ten SPF 20 The ONE Matte Velvet

Alege un fond de ten cu efect mat – un produs excelent găsești în gama The ONE. Textura este ușoară și lichidă, ceea ce înseamnă că pielea va respira – dar, în același timp, ai garantată o protecție de razele UV datorită factorului de protecție SPF20 și a luciului inestetic. Aplică pe pomeți, frunte, bărbie, nas iar apoi retușează din centru spre margini.  

Pasul 4: pudră The ONE Matte Velvet

În machiajul mat, nu poți omite pudra, dar nici nu trebuie să fie prea multă: aplică doar pe zonele predispuse spre luciu. 

Îți recomand pudra mată THE ONE Matte Velvet cu o textură catifelată și complex Anti-Shine. 

Pasul 5: paleta pentru conturing The ONE

O regulă importantă a machiajului mat: după aplicarea fondului de ten este necesar să redai feței relieful și strălucirea sănătoasă, de altfel va părea plat. Folosește bronzerul și fardul de obraz din paleta cu trei culori The ONE: nuanțele sunt selectate armonios și se potrivesc tuturor, indiferent de nuanța pielii.

Pasul 6: corector The ONE 

Pielea pleoapelor la majoritatea oamenilor este predispusă să se îngrașe. 

Corectorul THE ONE ușurează retușarea și face nuanțele mai saturate și, de asemenea, îngrijește pielea datorită vitaminelor din compoziție. 

Pasul 7: ruj The ONE Lip Sensation

Textura rujului mat presupune un strat subțire. Dacă exagerezi cu cantitatea sau aplici rujul de două ori, acesta va arăta nefiresc și poate să crape. Formulele inteligente moderne sunt ușor de distribuit: de exemplu, rujul mat The ONE Lip Sensation creează o acoperire densă și de durată.