Șapte moduri de a accelera creșterea părului

În cazul în care această vară ai cedat mulțimii și te-ai tuns scurt, ai putea regreta acum decizia ta și aștepți cu nerăbdare ca părul tău să crească din nou. Și știi care-i faza? Acest proces poate fi accelerat! Iți spunem cum!

1. CURAȚENIA ESTE GARANȚIA SANATAȚII!
Murdăria, excesul de grăsime și reziduurile produselor de styling pot bloca foliculii de păr și, astfel, încetini creșterea părului. Pentru a evita acest lucru, redă-i părului tău un pic de odihnă și nu utiliza o halbă de vreme produse de styling.

2. ALEGE ȘAMPONUL CORECT
Cele mai multe șampoane se descurcă bine cu murdăria și reziduurile de styling. Dar, dacă ați făcut o greșeală cu alegerea, sau pur și simplu îți speli părul mai des decât ar trebui, vei distruge stratul de subțire de grăsime, datorită căruia părul rămâne moale și sănătos. Ce poți să faci? Îți  recomandăm  un șampon de reabilitare a părului, ce va avea grijă de părul tău.3. FOLOSEȘTE INTOTDEAUNA UN BALSAM!
Vopsirea și styling-ul fierbinte cu vremea vor slăbi în cele din urmă părul, mai ales la capete. Pentru a face față aceastei problemă, utilizați un balsam de fiecare dată când vă spălați capul. Balsamul vă ajută la închiderea cuticulei și, prin urmare, protejează părul de daune.  


4. FA O MASCĂ
În cazul în care te decizi să îți crești părul, fii pregătit pentru faptul că capetele tale vor avea vremuri grele și vor avea nevoie de atenție și îngrijiri speciale. Cu un balsam obișnuit nu faci față, ai nevoie de unul mai sofisticat. Desigur, vârfurile pot fi tăiate în mod regulat, dar dacă nu ești pregătită pentru măsuri drastice, încearcă o dată pe săptămână să aplici o mască sau un ulei de păr.

5. SCHIMBA-ȚI FAȚA DE PERNA
Dacă dormi pe pernă de bumbac, înlocuiește-o cu una de satin. Este mai moale, și de aceea, în timpul somnului părul nu se va mototoli atât de tare, și nu te vei mai trezi la  la fel de ciufulită ca de obicei.


6. NU UITA DESPRE DIETA
Pentru a face părul să crească, corpul tau are nevoie de substanțe nutritive, cum ar fi fierul, vitaminele B, zinc și proteine. Noi înțelegem că să creeze și să respecți o astfel de dietă - nu este un exercițiu ușor, și din acest motiv îți recomandăm un regim adaptat de suplimente de vitamine pentru creșterea părului.


7. PRIVEȘTE REAL LUCRURILE
Și, în cele din urmă. Chiar dacă îi vei crea părului tău toate condițiile, fii pregătită pentru faptul că el nu va crește înapoi peste noapte până la talie. Studiile recente arată că rata de creștere a părului este în medie de 13 centimetri pe an pentru europeni și 15 cm - pentru reprezentanții națiunilor din Asia.Text: Foto: Getty Images