Care-i treaba cu parfumurile?

Lumea parfumurilor este plină de termeni pe care, deși îi știi, poate că nu cunoști cu adevărat înțelesul lor. Ți s-a întâmplat vreodată să citești pe spatele unei cutii de parfum și să te simți puțin... confuză? În cazul în care nu-ți cunoști ”parfumurile” din trusa de toaletă, ei bine, noi suntem aici să te ajutăm.

TIPURI DE PARFUMURI

Apă de colonie: Apa de colonie este cea mai delicată mireasmă dintre parfumuri, creată dintr-o soluție ce conține 3% parfum. Este o alegere ideală pentru zilele fierbinți de vară. 

Apa de Toaletă: Apa de toaletă conține între 3% și 8% parfum, potrivită pentru o primăvară caldă și vremea blândă de vară. Aceasta are o mireasmă revigorantă ce se diminuează destul de repede.

Apa de Parfum: Apa de parfum are în consitență note de vârf, de mijloc și de bază. Este pefectă pentru a pulveriza pe păr și pe haine (deși trebuie ținut cont de materialul hainelor) și este o variantă mai delicată a parfumului.

Parfumul: Un parfum conține cea mai densă concentrație de parfum. Notele de vârf, de mijloc și de bază se elimină treptat, schimbându-și mireasma pe măsură ce este purtat. Este cel mai puternic dintre ”parfumuri” și trebuie aplicat pe piele, în zonele unde se simte cel mai bine pulsul.

DIN CE ESTE CREAT UN PARFUM?

Acordul: O mireasmă compusă din câteva note sau ingrediente pentru a crea un parfum distinct.

Note de vârf: Reacția ta inițială atunci când miroși prima data un parfum este generată de notele de vârf. Acestea sunt miresme puternice care se evaporă rapid.

Note de mijloc: Notele de mijloc se situează între cele de vârf și cele de bază ca persistență. Sunt de obicei florale, precum trandafir sau lavandă.

Notele de Bază: Acestea se referă la cele mai persistente ingrediente dintr-un parfum. Notele de bază și de mjloc sunt cele care dau mirosul principal al unui parfum, însă notele de bază pot fi resimțite abia după 30 de minute după aplicare. Moscul este o notă de bază frecvent întâlnită. 

FAMILIA DE MIRESME

FLORALE: Parfumuri ce captează mireasma unui buchet. Familia florală deseori combină note de flori de portocal, bujor și frezii. În același timp, o mireasmă florală individuală este dominată de o floare în special, precum este trandafirul.

Recomandarea noastră:

(31121) My Naked Truth Eau de Toilette

FRUCTATE: De la zmeură și mere la grapefruit și lamâie, miresmele fructate sunt proaspete și feminine.

Recomandarea noastră :

(25057) Pretty Swan Eau de Toilette

ORIENTALE: Ambra este baza familiei orientale a unui parfum. ”O notă caldă și dulce reprezintă una dintre cele mai legendare parfumuri din lume”. Iasomia și vanilia sunt deseori întâlnite în parfumurile cu miresme orientale.

Recomandarea noastră:

(11367) Amber Elixir Eau de Parfum

CONDIMENTAT LEMNOASE: Calde și ademenitoare, parfumurile condimentate pot fi presărate cu scorțișoară, lemn de santal, lemn de cedru sau ghimbir vibrant. Patchouli este deseori regăsit în parfumurile din familia condimentat lemnoasă.

Recomandarea noastră:

(31099) So Fever her Eau de ParfumText: Foto: Oriflame