Cum să te recuperezi după sărbători?

În acest articol vei găsi instrucțiuni pas cu pas despre cum să restabilești dieta și somnul după sărbători, să susții corpul și să-l răsfeți corect, dacă îți dorești ceva gustos.

În fiecare an, același lucru: înainte de sărbătorile de iarnă, începe o serie de evenimente, corporative, întâlniri cu prietenii și, bineînțeles, mult așteptatul An Nou. Masa este plină cu delicii gastronomice, dulciuri și mâncăruri tradiționale iubite de toată lumea. Pe lângă distracție te așteaptă un regim zilnic perturbat care duce la consecințe logice: kilograme în plus, balonare, pierderea tonusului, piele obosită și apatie.

Dar, acesta nu e un motiv de disperare și măsuri drastice pentru a scăpa rapid de consecințele sărbătorilor!

Ei bine, să începem! 

1. Mișcare la aer liber

Începe cu mersul pe jos, revenind treptat la un stil de viață sănătos. Activitatea fizică stimulează activitatea mentală, astfel sportul va trezi creierul și va revigora corpul. După sărbători, antrenamentele cardio sunt o opțiune excelentă și nu trebuie să cheltui bani la sală. Ele pot fi înlocuite cu plimbări. O plimbare de jumătate de oră arde caloriile, îmbunătățește circulația sângelui și susține sistemul imunitar.

 

2. Revin-o treptat la alimentația corectă

Nu este corect să începi cu o grevă a foamei după sărbători. Amintește-ți că dacă corpul încetează să primească alimente vei avea puțină energie. Metabolismul va încetini, iar nutrienții vor începe să se transforme nu în energie, ci depuneri. Începe să mănânci mai multe legume și fructe pentru a reveni treptat la alimentația corectă și, bineînțeles, adaugă vitamine în dieta zilnică.   

3. Ia gustări sănătoase

Dacă corpul are nevoie de gustări în timpul zilei, nu te grăbi la frigider după un sandwich. Antrenează-te să mănânci gustări sănătoase și echilibrate. 

4. Normalizează echilibrul apei

Apa accelerează metabolismul și forțează corpul să ardă calorii. Cel mai important, adesea asociem setea cu foame, știați că apa tot poate oferi sentiment de plinătate. Ei bine, cel puțin un pahar cu apă te poate proteja de o bomboană, care te ademenește să o mănânci.

 

5. Dormi suficient!

Dormi suficient pentru ați menține gândurile în formă bună. Sfaturile de somn sunt cele mai importante din acest articol. Încearcă să te culci înainte de miezul nopții și să te trezești în fiecare dimineață la aceeași oră: corpul se va obișnui curând cu regimul și va începe să se trezească singur înainte să sune ceasul deșteptător. Nu uita, calitatea somnului este mai importantă decât calitatea. Un somn calitativ te va ajuta să fii în formă și cu bună dispoziție și, bineînțeles, va susține imunitatea.

 

6. Caută motivație

Nu în ultimul rând, motivația! După vacanță, este întotdeauna dificil să te întorci la programul normal de mâncare și de lucru. Începe să stabilești obiective și recompensează-te pe măsură ce le atingi. La urma urmei, va depinde de eforturile depuse cât de repede te apropii de visurile tale.

Alimentează-te corect, ia gustări sănătoase, include vitamine în dieta ta zilnică, fă mișcare și menține starea de spirit. Acest lucru te va ajuta cu siguranță să începi o nouă viață după vacanță.  

Text: