Oceanele lumii sunt în pericol: cum putem salva situația?

Cu pași mici putem contribui împreună la salvarea planetei. Află 3 metode simple, pe care le poate face oricine, care duc la salvarea mediului acvatic.

Planifică-ți o sâmbătă dedicată acțiunii de salubrizare și îngrijire a mediului înconjurător.

Alege o zonă cu apă, care se află în apropiere de casa ta și ia patronajul asupra ei: de acum încolo această zonă va fi mereu îngrijită! Adună mai mulți prieteni și organizează acțiuni de salubrizare și curățare a zonelor de lângă lacuri, izvoare sau râuri. Munca în echipă conectează oamenii, iar deșeurile colectate pot fi trimise pentru prelucrare.

Închide robinetul

Începe să transformi această acțiune într-o obișnuință! În timp ce te speli pe dinți închide robinetul, îți dai seama câtă apă se pierde în zadar? Acest pas mic, pe care-l facem împreună, ajută să economisim apa, contribuind astfel la protejarea mediului acvatic.

În afară de asta, o influență majoră asupra oceanelor lumii o are și utilizarea energiei electrice și amprenta de carbon. O dată pe săptămână deconectează lumina și electrocasnicele conectate la energie electrică, iar mașina înlocuiește-o cu bicicleta. Noi, la Oriflame, folosim doar surse regenerabile de energie electrică în toate clădirile noastre.  

Participă în acțiuni de caritate și binefacere

Găsește o companie sau o organizație care se ocupă de protejarea mediului acvatic și participă la acțiunile ei în calitate de voluntar sau transferă lunar o sumă mică de bani. Astfel tu nu doar îți aduci contribuția în ecologia globală, dar ai posibilitatea să faci cunoștință cu o mulțime de oameni interesanți și să legi noi prietenii.