Calciu marin pentru frumusețea zâmbetului tău

Chir și când marea este departe, o parte din ea are grijă de sănătatea și zâmbetul tău. Astăzi vorbim despre cum aportul regulat de Calciu marin & vitamina D ajută la întărirea dinților.

Fiecare comprimat de Calciu marin & vitamina D conține complexul patentat Aquamin™, o sursă naturală de calciu marin care conține peste 70 de oligoelemente (250 mg de calciu) și vitamina D (5 μg) pentru o absorbție optimă.

Rolul calciului pentru corpul uman este pur și simplu enorm: în ciuda faptului că această macrocelă reprezintă doar 2% din greutatea corpului uman, este implicată în procesele vitale.

Calciul este unul din puținele

elemente care este folosit în

fiecare celulă a corpului uman.

Este vital pentru oase sănătoase și puternice, construcția musculară, activitatea inimii și a sistemului nervos, coagularea normală a sângelui și secreția de hormoni.

Ce se întâmple în cazul deficienței de calciu?

Aproape 99% din calciu este concentrat în oase și dinți, acestea sunt rezerve de macroelemente în organism. În cazul unui nivel redus de calciu, acesta este extras din rezerve astfel încât procesele în care este implicat calciu să poată continua normal.

Prin urmare principalele simptome ale deficitului

de calciu sunt deteriorarea dinților (de exemplu, cariile și

deteriorarea smalțului) și tendința de fracturi frecvente.

Ca prime simptome apare oboseala, slăbiciune generală. Apar probleme cu părul, pielea și unghiile.

De ce este important calciu pentru sănătatea dentară?

Dinții nu îndeplinesc doar funcții speciale în organism – sunt un indicator important al sănătății. Pierderea lor duce la perturbări ale tactului gastrointestinal și modificări semnificative ale aspectului estetic al unei persoane.

Este important să știm că oricât de tari sunt oasele și dinții noștri, de fapt acesta este un țesut viu care se reînnoiește și se uzează de-a lungul vieții. Și noul țesut osos înlocuiește constant pe cel vechi restabilind diverse leziuni la care este expus osul.


Calciu este implicat în refacerea smalțului dinților,

care nu se oprește nici o secundă – prin urmare,

calciu este necesar pentru dinți în mod continuu.

Ritmul modern al vieții nu ne permite întotdeauna să ne ocupăm de întărirea sănătății noastre și a dinților noștri. Alimentația neregulată, lipsa alimentelor bogate în calciu în dieta alimentară – duce la disconfort și probleme cu dinții și gingiile. Pentru ca toate țesuturile cavității bucale să fie sănătoase, este necesar să obții anumite vitamine și minerale cu alimentele consumate sau cu suplimente alimentare.

Cum să compensezi deficitul de calciu?

Introdu brânza tare, brânza cu conținut scăzut de grăsimi și iaurtul în dieta zilnică. Mănâncă legume cu frunze verzi: pătrunjel, țelină, sparanghel, orice varză (de preferat conopidă), ridiche și salată. Verdeața este îmbogățită cu calciu și, în plus, are un efect bun asupra asimilării altor produse de către organism. Calciu se găsește în cantități mari în leguminoase, gălbenuș de ou, nuci și fructe de mare. Mănâncă ficat de pește, susan, tărâțe, mere, nuci și miere. O mare parte din aceste minerale se găsesc în majoritatea fructelor.  

De multe ori uităm de o dietă variată, iar în acest caz ne vin în ajutor suplimentele alimentare care ne ajută să normalizăm lipsa de oligoelemente din organism.

De exemplu Calciu marin & vitamina D cu Aquamin™ din gama Wellness by Oriflame reprezintă una dintre cele mai bune suplimente de calciu de pe piață. Calciu marin și vitamina D Wellness by Oriflame este o cale simplă de a-ți completa alimentația cu mineralele de care organismul are nevoie pentru a menține densitatea optimă a oaselor și sănătatea dinților.

100% din calciul nostru provine din Aquamin™, o sursă marină complet naturală de calciu bioactiv. Recoltată organic, dintr-o sursă sustenabilă din apele nordice pure, această algă calcifiată conține în mod natural alte peste 70 de elemente minerale, având o absorbție mai ușoară și mai eficace în organism vs. alte surse de calciu.

Studiile nutriționale arată că în multe țări nu se respectă recomandări dietetice cu privire la calciu în alimente, astfel încât cea mai bună soluție este introducerea suplimentelor alimentare în dietă pentru a completa deficitul.

Text: Foto: Oriflame