9 trucuri pentru un zâmbet mai strălucitor

Se spune că un zâmbet luminează orice încăpere. Cu toate astea, multe persoane își ascund zâmbetul – sau mai exact, dinții – fiind motivul numărul 1 de nesiguranță. Dacă și tu îți ascunzi zâmbetul din cauza nuanței dinților, respectarea cele 9 trucuri ale noastre poate schimba situația. Uite chiar acum un motiv pentru care să zâmbești!


1.
 Asigură-te că-ți speli dinții de două ori pe zi, cel puțin 2 minute de fiecare dată. Alege o pastă de dinți cu efect de albire ce va acționa asupra petelor de pe dinți și va oferi strălucire zâmbetului tău. 

2.  Haideți să discutăm despre ustensilele pe care le folosești: periuța de dinți are o viață predefinită de trei luni – maxim! Dacă perii sunt moi și uzați, este timpul să-ți cumperi una nouă!

3. Probabil știi deja că ceaiul, cafeaua, sucul de fructe și vinul roșu îți pătează dinții. Însă poți evita acest lucru dacă folosești pai atunci când consumi aceste băuturi. Da, probabil că vei părea un pic ciudat, dar cel puțin zâmbetul tău va străluci! 

4. Citricele reprezintă o sursă grozavă de vitamina C, dar acizii din portocale și grapefruit îți pot afecta smalțul dinților. Pentru a evita acest lucru, clătește gura cu apă caldă după ce manănci citrice. 

5. Știai că periajul limbii e la fel de important ca cel al dinților? Nu doar previne respirația urât mirositoare ci și previne decolorarea dinților.

6. Deși bicarbonatul de sodiu este renumit pentru proprietățile de albire, nu exagera cu utilizarea lui. Folosirea în exces afectează smalțul dinților, cauzând efecte negative pe termen lung. 

7. Fructele și legumele crude nu sunt bune doar pentru sănătate; sunt de asemenea grozave și pentru igiena orală. Mestecarea fructelor sau legumelor crude produce mai multă salivă, oferind dinților o curățare instantă. 

8. Ai grijă de dantura ta și vizitează-ți dentistul la fiecare șase luni. Știm că nu e distractiv, însă o verificare de rutină și un periaj profesional îți va menține starea de sănătate a dinților tăi.

9.  Și un truc de la make-up artiști: poartă rujuri roșii, roz intens sau prună pentru un efect instant de albire a dinților. De ce? Tonurile de albastru vor neutraliza orice pată galbenă, oferind iluzia de strălucire. 


Text: