Skip to main content Skip to main menu Skip to search

Istoria noastră

Suntem o companie diferită de celelalte

Totul a început în anul 1967 într-un mic oficiu din centrul Stockholmului. Doi frați, Jonas și Robert af Jochnick împreună cu prietenul lor Bengt Hellsten, au hotărât să înființeze o companie, care să aducă oamenilor venit, vânzând produse de calitate înaltă cu ingrediente naturale suedeze. Pentru acele vremuri, această idee era ceva neobișnuit. Cu ea a început minunata călătorie care durează de mai bine de 50 de ani. 

Astăzi produsele noastre pot fi cumpărate în peste 60 de țări și cu noi colaborează în jur de 3 milioane de brand parteneri.

Momentele importante

1967
Prima linie de produse

Prima linie de producție a fost alcătuită din creme pentru față, rujuri și rimeluri. Toate produsele au fost concepute în baza extractelor de plante suedeze. Fondatorii companiei au insistat asupra faptului ca testările produselor să nu fie făcute pe animale— o inițiativă nouă pentru acele timpuri.

1970
O metodă inovațională de vânzare 

În loc să vindem produsele la petrecerile organizate acasă, noi am hotărât să încercăm metode noi și ne-am concentrat asupra întâlnirilor personale și vânzărilor prin intermediul catalogului. În august 1970  a apărut primul catalog Oriflame, tirajul său fiind 1 000 exemplare.

1970
Lansarea Tender Care

Vândut ca o cremă de ochi la începuturi, balsamul Tender Care a devenit în curând renumit pentru proprietățile sale fantastice de calmare și hidratare a pielii uscate. Acum este cel mai bine vândut produs al nostru, cu peste 40 de milioane de unități vândute!

1982

London Stock Exchange

Oriflame este listată la Bursa de Valori din Londra, prima companie străină care a făcut acest lucru după cel de-al doilea Război Mondial.

1997
Prima apariție online

Am lansat prima pagină de internet oriflame.com.

1999
Fondul mondial al copiilor

Noi am înființat împreună cu Regina Silvia a Suediei acest fond care ajută copiii din toată lumea.

2008
Centrul de cercetări științifice de nivel mondial

Noi am deschis Centrul nostru de cercetări științifice, Oriderm, unde se află laboratoarele pentru cercetări clinice. Acolo facem cercetări cu participarea voluntarilor, pentru a primi rezultate cât mai exacte.

2009
Cercetarea pielii la nivel mondial

Noi am deschis în Stockholm Institutul de cercetări științifice, care dezvoltă tehnologii unice în domeniul îngrijirii pielii.

2011
Lansarea Ecobeauty

Moderne, naturale, produse conform normelor etice și standardelor strice ecologice – așa sunt produsele Ecobeauty. Prima linie mondială, care a fost aprobată de 4 organizații internaționale independente de conducere: Fairtrade, Ecocert, Comunitatea Vegană și Consiliul de gestionare al pădurilor.

2015
Lansarea NovAge

Noi am lansat un nou brand de îngrijire a pielii, unul dintre avantaje fiind — tehnologia patentată inovațională Aspartolift, care-i oferă pielii elasticitate. Eficacitatea sa este dovedită de cercetările clinice.

2017
Sărbătoarea jubileului de 50 de ani

Am trecut pragul de jumătate de secol și am început să facem planuri pentru următorii 50 de ani.